Hotel-Eetcafé Over de Brug in Haastrecht start appelpuntenactie voor zieke kinderen

Haastrecht – Hotel-Eetcafé Over de Brug uit Haastrecht start in samenwerking met de Echte Bakker Arjan van der Eijk een appelpuntenactie. Met deze actie wordt er geld opgehaald voor de Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis. De vrienden ondersteunen projecten die erop gericht zijn het verblijf van patiënten en hun familie zo aangenaam mogelijk te maken. Zo krijgen kinderen bij spannende behandelingen vaak de giraffeknuffel Freek. Met de opbrengst van de appelpuntenactie kunnen er nog meer Freekknuffels worden uitgedeeld.

“In Hotel-Eetcafé Over de Brug komen vaak gezinnen. We hebben speciaal een speelhoekje gecreëerd met een goed gevulde speelgoedkist. Ook is er een kast met kleurpotloden en spelletjes. Kinderen worden gewoon blij van speelgoed en knuffels! Zeker als je ziek bent is het niet leuk om in een vreemde omgeving te zijn. Hoe blij kan je een kind dan maken met de knuffel Freek! Daarom starten we samen met de Vrienden van het GHZ de appelpuntactie”, vertellen Robin en Marloes, eigenaren van Hotel-Eetcafé Over de Brug.

Voor elke verkochte appelpunt wordt er 0,25 euro gedoneerd aan de vriendenstichting. Per doos van twintig appelpunten wordt er door de Echte Bakker Arjan van der Eijk een extra donatie gedaan van 3 euro. “Zo helpen we samen met onze gasten de kinderen tijdens een spannend ziekenhuisbezoek. Houden mensen niet van appeltaart? Dan kunnen zij alsnog een gift doen via de donatiebox op de bar”, voegt Marloes toe.

Advertisements

“In navolging van de wateractie van de Lichtfabriek in Gouda is het idee voor deze appelpuntenactie ontstaan”, vertelt Monique Bijl, manager van de Vrienden van het GHZ. “We zijn heel blij met deze smakelijke actie en hopen dat veel mensen een appelpuntje komen eten!”
Meer informatie op www.vriendenvanhetghz.nl.