Horecaondernemers rondom hefbrug Waddinxveen krijgen compensatie

Waddinxveen – Horecaondernemers die last hebben van de onderhoudsbeurt aan de hefbrug in Waddinxveen zullen door de provincie Zuid-Holland worden geholpen. De hefbrug wordt tussen zaterdag 26 juni en zondag 25 juli extra onder handen genomen. Ondernemers die rondom de hefbrug zitten wordt een oplossing gevonden. Ook is er een financiële compensatieregeling in de maak door de provincie.

Het karwei bestaat uit het herstellen van de verflaag tegen roest, het vervangen van de hijs- en neerhaalkabels en het aanbrengen van een tijdelijk windverband voor de stabiliteit. Ook de aanrijdschade aan het beweegbare brugdeel wordt verholpen. Maanden lang heeft de horeca noodgedwongen moeten sluiten vanwege de coronacrisis. ”Nu het eindelijk prachtig weer is komen onze gasten vaker en dat hebben we hard nodig na maanden lang dicht te zijn geweest. Nu het onderhoud van de brug gaat plaats vinden hebben wij daar hinder van, dat kan toch niet?” zegt een raadslid van de gemeente Waddinxveen.

Voor voetgangers en fietsers is er tijdelijk een pontonbrug die op vaste tijden naar de kant gaat voor de scheepvaart, autoverkeer wordt omgeleid.

Advertisements

18-06-2021 11:14