Horeca in Gouda vrezen voor sluiting

Foto: Lima Fotografie

Gouda – Het heeft er alle schijn van dat ook de horeca in Gouda weer minstens twee weken de deuren moet sluiten. Die maatregel kondigt het kabinet vanavond naar verwachting aan, om te proberen het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Dat betekent weer een klap voor restaurants en cafés. “Ik wens alle collega’s veel sterkte in deze bizarre tijden en houd moed” plaatste Herman Schoemaker van Thai Restaurant Bangkok City gisteravond op zijn Facebook.

Jeroen Carol-Visser, eigenaar van biercafé De Goudse Eend in Gouda, begint vandaag de dag op sociale met de tekst: ”Goedemorgen. Ik wacht rustig af op wat gaat komen”. Daarna volgen er talloze reacties om Carol-Visser hart onder de riem de steken

Ook directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland heeft zich uitgesproken in de landelijke media.  Beljaarts vindt dat iedereen z’n steentje bij moet dragen om te helpen het virus in te dammen: “Dat zeggen horecaondernemers ook, volksgezondheid staat op één. Maar het is moeilijk om telkens weer een klap te incasseren als je net bent opgeveerd. Veel ondernemers proberen het met veerkracht en positivisme. Alleen zijn op een gegeven moment de middelen op.” zegt hij tegen de NOS.

Advertisements

Veel ondernemers hebben vanwege alle eerdere maatregelen hun spaargeld of pensioen moeten aanspreken, zegt Beljaarts. Sommigen zijn met hun zaak gestopt. De directeur roept het kabinet op met een routekaart te komen voor horecaondernemers en ze zo perspectief te bieden. “Ze moeten ergens naartoe kunnen werken.” Daarnaast is er extra financiële steun nodig, zegt Beljaarts. Hij roept het kabinet op niet met maatregelen te komen die de hele horeca treffen, maar op een “slimmere manier” met oplossingen te komen: “Een groot congrescentrum is misschien wel veilig voor honderd tot tweehonderd personen, dat is nu gemaximeerd tot dertig. Kijk naar activiteit en locatie.”

Slået op af Bar de TapperijTirsdag den 13. oktober 2020

Slået op af Marleen SwagemakersTirsdag den 13. oktober 2020

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

13-10-2020 11:05