Hoornbeeck College opent locatie in Gouda

Zesde vestiging past bij dichtbij-huis-beleid van reformatorische mbo-instelling

Amersfoort/Gouda, 21 maart 2015 – Het Hoornbeeck College start vanaf 1 augustus 2015 een vestiging in Gouda. Na Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Kampen en Rotterdam is dit de zesde locatie van het mbo-college. De nieuwe locatie zal gevestigd worden in de Goudse Poort aan de Rijsselseweg 1. De uitbreiding in het Groene Hart sluit aan bij de wens van ouders en studenten om in de eigen regio reformatorisch mbo-onderwijs te kunnen volgen. Ook het feit dat het Hoornbeeck in Rotterdam fors groeit speelt een rol. De Goudse locatie zal bij de start opleidingen aanbieden in de sectoren Economie & Handel, Gezondheidszorg en Welzijn.

Mw. Lisette Mijnders-Sinke is één van de ouders die haar kinderen graag naar het Hoornbeeck College in Gouda ziet gaan: “Op dit moment gaat onze oudste dochter naar het Hoornbeeck in Rotterdam. Dat kost haar vier uur reistijd per dag en dat heeft ook gevolgen voor haar studiebelasting. In het nieuwe cursusjaar gaat onze tweede dochter een opleiding volgen aan het Hoornbeeck en zij kan naar Gouda. Als ouders vinden we het ontzettend belangrijk dat onze kinderen onderwijs krijgen met een reformatorische identiteit. Net als thuis en nu ook nog dicht bij huis. We vinden het heel fijn voor jongeren en hun ouders die in de regio Gouda wonen!”

Voorzitter College van Bestuur drs. Willem de Potter: “Het Hoornbeeck College telt al veel studenten uit Gouda en omgeving. Zij volgen nu opleidingen in Amersfoort en met name Rotterdam. De start van een locatie in Gouda past bij ons ‘dichtbij-huis-beleid’. Vanuit onze bestaande locaties zullen managers en docenten hun ervaring inzetten om deze locatie succesvol te starten. Maar ook voor nieuwe docenten biedt onze Goudse afdeling mooie kansen. We ervaren het als een rijke zegen dat onderwijs met een reformatorische signatuur de ruimte krijgt en zelfs groeit.”

“Gouda heeft een breed en veelzijdig schoolaanbod dat door de komst van het Hoornbeeck College verder versterkt wordt”, reageert onderwijswethouder mw. Daphne Bergman. “Door de uitstekende bereikbaarheid van Gouda per openbaar vervoer, zal de komst ook een sterke regionale aantrekkingskracht hebben. Ik heet het bestuur, managers en toekomstige docenten en studenten alvast van harte welkom in onze stad.”

Deze week start het Hoornbeeck College de wervingscampagne voor studenten, docenten en ondersteunend personeel. Voor aankomende studenten en andere belangstellenden wordt op D.V. 8 april 2015 een speciale informatieavond gehouden op het Driestar College in Gouda. Aanvang is om 19.30 uur in gebouw Bèta. Op www.hoornbeeck.nl is het opleidingsaanbod beschikbaar en kunnen studenten zich aanmelden voor het nieuwe cursusjaar.