Het Swanenburghshofje krijgt € 12.500 van het Oranje Fonds

Gouda – Het Swanenburghshofje krijgt een bijdrage van € 12.500 van het Oranje Fonds voor het nieuwe project JobHulpMaatje Gouda. JobHulpMaatje steunt werkzoekenden in Gouda en helpt ze op weg naar (vrijwilligers)werk. JobHulpMaatje werkt hierbij aanvullend op en in samenwerking met de gemeente Gouda en professionele organisaties.

Werkzoekenden die zich aanmelden bij JobHulpMaatje doen mee aan een JobGroup. Een JobGroup is een training voor werkzoekenden waarin thema’s als netwerken, ontdekken wie je bent en wat je kan en de arbeidsmarkt aan bod komen. Naast leren en ervaringen delen bouwen de deelnemers door de JobGroup een netwerk op en denken ze met elkaar mee over mogelijke jobs. Soms is een groepsbijeenkomst niet voldoende maar hebben werkzoekenden behoefte aan individuele begeleiding. Een maatje is een getrainde vrijwilliger die tijdens een deel van de werkzoekperiode met een werkzoekende meeloopt, hem of haar motiveert en ondersteunt in de zoektocht naar (vrijwilligers)werk. Een maatje kan juist ook betrokken blijven als iemand een baan heeft gevonden, en het belangrijk is om de baan ook vol te kunnen houden.

JobHulpMaatje is onderdeel van ’t Swanenburghshofje. ’t Swanenburghshofje is een interkerkelijke vrijwilligersorganisatie met activiteiten die aansluiten op de professionele maatschappelijke dienstverlening. ’t Swanenburghshofje biedt laagdrempelige psychosociale en maatschappelijke hulp aan mensen uit Gouda en omstreken. Het project JobHulpMaatje wordt mogelijk gemaakt in opdracht van de gemeente Gouda en met ondersteuning van het Oranjefonds, het Kansfonds en lokale kerken.

Advertisements

Het Oranje fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

16-06-2020 11:20