Het grote zwerfafval gelanceerd op de Vakantiespelen in Bodegraven

Bodegraven – In het gezelschap van Noor, Emma en Florine uit Bodegraven, Bollo de Beer en Henri de Dorpsschoonmaker lanceerde wethouder Kees Oskamp ‘Het Grote Zwerfafval-adoptieplan’ vanmiddag op de Vakantiespelen in Bodegraven. Ook deze zomer wil het team van de Zwerfafvalchallenge met een unieke actie de inwoners van Bodegraven-Reeuwijk op het hart drukken dat zwerfafval niet in de natuur hoort maar gewoon in de vuilnisbak.

Het concept van de actie is vrij eenvoudig’, aldus het team van de Challenge. Vijf ondernemers in Reeuwijk-Brug en een sportvereniging hebben een afvalton van Nederland Schoon geadopteerd. De tonnen zijn gesponsord door de gemeente en de deelnemers dragen zelf zorg voor het regelmatig legen. De tonnen staan bij  Bistro ‘t Wapen van Reeuwijk, Landal de Reeuwijkse Plassen, Restaurant ‘t Vaantje, de Sup en Watershop in Reeuwijk en de Roei en Zeilvereniging aan de Notaris d’Aumerielaan.

Jong geleerd, oud gedaan! Ook de Vakantiespelen in Bodegraven haakten enthousiast aan en hebben maar liefst vijf tonnen rondom het terrein geplaatst.’Duurzaam en kritisch omgaan met afval stond altijd al hoog op de agenda van de Spelen. Er doen ruim 1.200 kids uit onze hele gemeente mee. Hoe geweldig is het om in een keer zoveel jonge mensen te bereiken met deze belangrijke boodschap’, aldus de Zwerfafvalchallenge.

Advertisements

Bovendien was het een mooie moment om Florine, Emma en Noor nog een keertje in het zonnetje te zetten. Een paar weken geleden gingen deze jonge zwerfafvalhelden spontaan aan de slag om het Raadhuisplein schoon te vegen. Als dank ontving het drietal vanmiddag een heerlijke slagroomtaart van de wethouder.

Zodra de Spelen zijn afgelopen zoekt de Zwerfafvalchallenge ook voor deze afvaltonnen nog vijf ondernemers. Het liefst in de andere dorpen. Het is een kleine moeite om een ton te adopteren, maar een krachtig gebaar waarmee we laten te zien dat we samen in Bodegraven-Reeuwijk de vloer aanvegen met het zwerfafval.

Voor interesse in een adoptie-ton: info@zwerfafvalchallenge.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

27-08-2019 10:18