Het Groene Hart Ziekenhuis is goed voorbereid op het nieuwe coronavirus

Gouda – De medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) zijn goed voorbereid op de komst van patiënten die zijn besmet met het nieuwe coronavirus (COVID-19). De artsen-microbioloog en afdeling Infectiepreventie van het GHZ worden dagelijks op de hoogte gehouden door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Actuele informatie via RIVM
Voor actuele informatie over het nieuwe coronavirus verwijzen we u naar de website van het RIVM. Op deze site staan veelgestelde vragen en antwoorden. Er staat bijvoorbeeld wat u zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen en bij welke klachten u contact op moet nemen met uw huisarts.

Goed voorbereid
Het GHZ is goed voorbereid op het coronavirus. We houden patiënten nauwlettend in de gaten op symptomen. Er is extra aandacht voor een goede handhygiëne. Om verspreiding te voorkomen geven onze medewerkers voorlopig uit voorzorg geen hand meer. Er zijn protocollen die worden nageleefd op het moment dat een patiënt met een (verdenking op) besmetting wordt binnengebracht. Ook zijn er voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig, zoals mondmaskers, beschermende jassen, veiligheidsbrillen en handalcohol.

Advertisements

Wat kunt u zelf doen
Wij adviseren patiënten en bezoekers om regelmatig hun handen te wassen en elkaar geen hand te geven.

Patiënten en bezoekers die koorts (38 graden of hoger) en verkoudheidsklachten hebben (zoals hoesten of kortademigheid) en de afgelopen dagen in één van de risicogebieden zijn geweest of in contact zijn geweest met een besmette patiënt, worden nadrukkelijk verzocht het GHZ niet te bezoeken maar contact op te nemen met hun huisarts. Dit om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veilig naar het GHZ
Patiënten en bezoekers kunnen het ziekenhuis veilig bezoeken. Alle afspraken gaan gewoon door.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

03-03-2020 13:40