Het Bruisnest uit Gouda en Waddinxveen maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

©Het Bruisnest

Het Bruisnest uit Gouda en Waddinxveen maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. En vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Kwintes (Het Bruisnest) als favoriet. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/kwintes

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Het Bruisnest
In Het Bruisnest komen elke dag mensen die willen ontdekken en leren wat zij nodig hebben op hun weg naar (betaald) werk. Sinds de oprichting in 2014 is dit de plek waar mensen hun kwaliteiten leren ontdekken met als doel meedoen en meetellen in de samenleving. Geheel op eigen kracht hebben cliënten met een achtergrond in de geestelijke gezondheidzorg een ontmoetingsplek geopend, waar zij geen cliënt zijn, maar bezoeker of vrijwilliger.

Advertisements

De impact die wij hebben op de vrijwilligers is, dat mensen meer verantwoordlijkheden krijgen en worden uitgedaagd om hun ervaring, kennis en kracht te gebruiken. Belangrijk is dat de vrijwilliger werkt in een werkgebied waar zij goed in zijn, waar zij verder in willen ontwikkelen. Doordat Het Bruisnest talloze werkgebieden heeft, is er altijd wel een plekje waarin iemand zich in kan ontwikkelen. Door ons te focussen op de talenten en kwaliteiten en niet op de kwetsbaarheid krijgen de vrijwilligers weer de eigen regie in handen en zien zij veel meer toekomstperspectief.

Het Bruisnest biedt allerlei diensten aan voor de burgers van Gouda en Waddinxveen. Zo repareren zij o.a. computers, verzorgen catering en hebben een klussendienst.

“Het gaat om erkenning vaneen zinvol project met toegevoegde waarde” Daarom willen wij iedereen vragen om op ons project te stemmen via stem.oranjefonds.nl/Kwintes

Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

04-01-2019 11:22