Herman Schoemaker: ‘Gemeente Gouda is afgestoffeerd door Stedin’

Gouda – Gisteravond kwam het bericht aan bij ondernemers en omwonende dat op korte termijn de Lange Tiendeweg in Gouda wordt open gemaakt voor werkzaamheden. Dat schoot in de verkeerde keelgat bij ondernemer Herman Schoemaker.

Schoemaker is eigenaar van restaurant Bangkok City in Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel en deelde de brieven van Stedin op sociale media. ”Wat ik nu mee maak is dat Gemeente Gouda afgestoffeerd is door Stedin, zij zijn kennelijk de baas’ zei hij vanochtend in de uitzending van GoudaFM. In mei hoopt de horeca langzamerhand open te kunnen gaan met terrassen buiten en dat kan natuurlijk niet als Stedin de straat open maakt.

”Gister sprak ik een winkelier die had 35 euro omzet gemaakt die dag. Die zat met tranen in zijn ogen” vertelt Schoemaker. ”Het is zakelijk dat het moet gebeuren, begrijp me niet verkeerd, maar waarom hebben we dat niet in januari gedaan?”. Schoemaker praat niet zo zeer over zich zelf vertelt hij in de uitzending maar komt op voor zijn collega’s op de Lange Tiendeweg. ”We moeten echt iets doen anders vallen er heel snel ondernemingen hier in  Gouda”.

Advertisements

Bekijk hieronder de uitzending terug.

25-03-2021 11:45