Heren 1 Bouncers Bsketball verslaat D.B.V. Rowic

Gouda/Dordrecht – Bouncers Heren 1 boekte in Dordrecht tegen D.B.V. Rowic 1 de vijfde overwinning op rij, 75-89. Bouncers Heren 2 verloor de wedstrijd tegen koploper Lokomotief 3 in het laatste kwart, 68-81.

Zaterdagavond gaven DBV Rowic 1 en Bouncers Heren 1 in sporthal Sportboulevard elkaar weinig toe, maar trok Bouncers de winst in het eerste kwart dankzij een score van Lennart Heijmans in de laatste seconden naar zich toe, 18-19. De winst in het tweede kwart was met 19-14 voor Rowic en daarmee de rust inging met vier punten voorsprong, 37-33. In het derde kwart was het stuivertje wisselen met in de derde minuut een gelijke stand, 45-45, waarna Bouncers uitliep naar een 55-61 voorsprong aan het einde van het derde kwart. In het vierde kwart kwam Rowic nog terug tot vier punten, 67-71, maar schakelde Bouncers een tandje bij en won nog met redelijk verschil, 68-81. Topscoorder was Niels Scheps met 19 punten. Overigens kan de ploeg als alles meezit nog in de top drie eindigen in de landelijk Tweede Divisie C.

Bouncers Heren 2
Vrijdagavond in de Duikelaar speelde Bouncers Heren 2 tegen koploper Lokomotief 3 uit Rijswijk. In het eerste kwart hielden beide ploegen elkaar met 20-21 aardig in evenwicht. In het tweede kwart kwam de thuisploeg goed uit de startblokken en stond in de 6e minuut zelfs op een 36-23 voorsprong. Lokomotief kwam echter goed terug, bracht de achterstand bij rust terug tot 39-37. De winst in het derde kwart was met 15-10 ook voor de bezoekers, maar kon het met 49-52 bij het ingaan van het vierde kwart nog alle kanten op. Voor Bouncers echter de verkeerde: de zenuwen begonnen op te spelen, er werd slordig gespeeld, punten weggeven en kon Lokomotief uitlopen naar een 68-81 zege. Bram van Gasteren scoorde 15 punten.

Bouncers Heren 3
Bouncers Heren 3 keek vrijdagavond in de Dukielaar tegen Jump 1 al snel tegen een 0-6 achterstand aan en was de winst in het eerste kwart voor de bezoekers uit Noordwijkerhout, 16-25. Bouncers knabbelde in het tweede kwart met een 33-39 ruststand wat van die achterstand af. Het derde kwart was ook voor Jump en begon bij een stand van 55-62 een zenuwslopend vierde kwart. Stand in de vijfde minuut, 69-69 en bij het ingaan van de laatste minuut was de stand nog steeds gelijk 75-75. Een vrije worp in de laatse seconden tegen en een simpel score na een ‘steel’ bezorgde Bouncers de kater en een 75-78 nederlaag. Nico Walhout was goed voor 28 punten

Bouncers Heren 4
Het bezoekende DBV Rowic 2 en Bouncers Heren 4 maakten er zaterdagmiddag in sporthal de Mammoet eveneens een spannende wedstrijd van. Na winst in het eerste kwart, 21-18, gingen de ploegen met een gelijke stand de rust in, 31-31. In het derde kwart liepen de bezoekers met 22-19 naar een 50-53 voorsprong bij het ingaan van het vierde kwart. In de vijfde minuut bracht Alioune Diouf Bouncers op voorsprong, waarna via 60-60, uiteindelijk een zwaar bevochten 67-60 zege werd behaald. Marvin Sevenhoven was goed voor 15 punten.

Bouncers Heren 22
Opnieuw was zaterdagmiddag in de Mammoet het bezoekende River Trotters 1 uit Hardinxveld- Giessendam voor Bouncers Heren 22 een niet te nemen barriere. Het verschil was na het eerste kwart met 19-20 minimaal, maar stonden de bezoekers bij rust op een 26-36 voorsprong. Met slechts 8 punten verloor Bouncers de wedstrijd in het derde kwart en ging River Trotters uiteindelijk met 51-68 met de winst naar huis. Koen Sluijs scoorde 16 punten.

Bouncers Jongens 16 2
Voor Bouncers Jongens 16 2 was er weinig eer te behalen tegen het bezoekende Grasshoppers 1 uit Katwijk. Via 6-25 in het eerste kwart stonden de Katwijkers bij rust al op een niet meer in te halen voorsprong,11-44, om uiteindelijk te winnen met 44-78. Voor Bouncers scoorde Dylan Cicilia 16 punten.
Bouncers Jongens 14 3 had weinig moeite met het bezoekende BV Alphia 1 uit Alphen aan den Rijn. Overigens kwam de ploeg met 11-8 in het eerste kwart wat moeizaam op gang, maar in het tweede kwart liep het allemaal wat beter, rust 27-14. In de tweede helft had Bouncers de wedstrijd volledig onder controle, scoorde nog 38 punten en won met 65-28. Guus Hulst scoorde 24 punten met als goede tweede Stein Jonker met 22.

Bouncers Jongens 12 1
Bouncers Jongens 12 1 en het bezoekende The Dragons 1 uit Wijchen hadden wat moeite om op gang te komen, want de eerste score viel pas na twee minuten spelen en voor The Dragons viel het tweede punt pas in de achtste minuut. Wel was de winst in het eerste kwart voor Bouncers met 15-9. Die stand trokken de bezoekers in het tweede kwart met een 18-12 score gelijk. Rust 27-27. In het derde kwart trok Bouncers de wedstrijd definitief naar zich toe om het geheel in het vierde kwart af te ronden met een 66-47 winst. Seal Diouf scoorde 17 punten.

Bouncers Gemixt Onder 12 3
Bouncers Gemixt Onder 12 3 pakte zaterdagmiddag in de Mammoet na een ruststand van 19-5 een mooie 38-15 overwinning op het bezoekende CobraNova 2. Sjors Hümmels was met 15 punten goed op dreef. Door deze overwinning blijft de ploeg in de race om de eerste plaats en valt op 14 april zeer waarschijnlijk de beslissing: uit bij koploper DBV Rowic.

Bouncers Gemixt Onder 10 2

Ook Bouncers Gemixt Onder 10 2 kende zaterdagmiddag tegen het bezoekende BS Leiden 3 weinig problemen. Stond de ploeg na de eerste periode nog maar vijf punten voor, bij rust was die voorsprong uitgebouwd naar 34-15 om uiteindelijk te winnen met 61-27. Camiel Moons scoorde 20 punten.

Uitwedstrijden:
Bouncers Dames 1

Bouncers Dames 1 kwam in ’s Gravenzande net iets tekort tegen Westland Stars 1 en verloor nipt met 35-34. In Delft moest Bouncers Heren 20 de winst laten aan de nummer twee DAS, 53-43.

Bouncers Jongens 18 1
In Rotterdam deed Bouncers Jongens 18 1 goede zaken door met 80-62 te winnen van Divine 1. Het kampioenschap lijkt de ploeg niet meer te kunnen ontgaan.

Bouncers Jongens 16 3
Bouncers Jongens 16 3 beleefde weinig aan het ‘uitstapje’ tegen HBV The Jumpers en verloor met 83-28.

Bouncers Jongens 14 1
In Rotterdam liet Bouncers Jongens 14 1 een steekje vallen om het kampioenschap. Wederom werd verloren van concurent Divine 1, 66-56.

Bouncers Jongens 14 2
Bouncers Jongens 14 2 behaalde in Leiden een regelmatige 55-35 overwinning op BS Leiden 4 en blijft daarmee ongeslagen. Zaterdag 7 april kan de ploeg in sporthal de Duikelaar het kampioenschap vieren, wanneer wordt gewonnen van concurrent Westland Stars. Aanvang 15.45 uur.

Bouncers Gemixt Onder 10 1
De allerjongste Bouncertjes, Gemixt Onder 10 1, deden in Rijwijk prima zaken door concurrent Lokomotief 1 te verslaan met 52-44. En daarmee blijft ook Gemixt Onder 10 1 ongeslagen en kan de ploeg eveneens op 7 april het kampioenschap binnen halen. Aanvang 15.45 u. Twee kampioenen op een middag in dezelfde zaal. Dat kan een groot feest worden.