Hart van Oranje brengt Gouda bij elkaar

Gouda – De meeste Gouwenaars zal het niet ontgaan zijn: de stad krijgt een geheel nieuw, gratis toegankelijk muziekfestival met Koningsnacht. Het festival, Hart van Oranje, is inmiddels volop in productie. Zo heeft de organisatie de afgelopen weken de laatste namen aangekondigd voor de line-up: Yes-R, Rochelle, Jody Bernal, Irvine, Jason Bouman, DJ Seb en Cookhouse. Daarnaast is er hard aan gewerkt om ondernemers in Gouda bij het festival te betrekken. Zo heeft de organisatie een ludieke geldinzamelingsactie opgezet voor de lokale kinderboerderij en worden er momenteel gesprekken gevoerd met lokale horecaondernemers voor een mogelijke samenwerking tijdens het evenement.

“Met Hart van Oranje geven wij de Gouwenaren hun Koningsnacht terug! Helpt u mee?”. Dat is de slotzin van de brief waarmee de organisatie de afgelopen weken ondernemers in Gouda heeft benaderd om zich aan te sluiten bij het initiatief. De organisatie heeft een donatie mogen ontvangen van de GoudApot en is samenwerkingen aangegaan met Rabobank, Ruimbaan, Kornuit en vele andere enthousiaste bedrijven. Organisator van Sluijs: “Veel mensen in Gouda zijn blij dat er weer iets georganiseerd wordt met Koningsdag. Het is toch een soort jaarlijkse traditie geworden om op de Markt met elkaar Koningsnacht en Koningsdag te vieren. We zouden het heel jammer vinden als die traditie werd gebroken. Gelukkig zijn er genoeg ondernemers in de stad die zich daarbij aansluiten en hun steentje willen bijdragen!”.

De organisatie, Stichting Hart van Oranje, steunt zelf ook graag initiatieven die waardevol zijn voor Gouda en haar inwoners. Zo is de stichting een samenwerking aangegaan met de lokale kinderboerderij, die voor elke ingeleverde beker € 0,50 cent ontvangt. Organisator Ruissen: “Op het festival werken we met herbruikbare plastic bekers: ‘hardcups’. Bij je eerste bestelling koop je voor een halve munt een hardcup, waarmee de rest van de avond drankjes kunt bestellen bij de bar. Na afloop van het festival kun je je hardcup mee naar huis nemen, of inleveren om € 0,50 te doneren aan de kinderboerderij. Daarmee maak je de kinderen en de dieren blij.”. Met de keuze voor hardcups wil de organisatie bovendien zorg dragen voor het milieu en voor een schonere binnenstad.

Advertisements

Aan echte feestbeesten wordt ook gedacht. Bezoekers die bij aankomst direct in de oranjegekte willen duiken, kunnen op de website van het evenement (www.hvoranje.nl) het ‘Start van Oranje’ pakket bestellen: 8 munten voor € 21,60, waarbij ze een gratis hardcup en onbeperkt toiletbezoek ontvangen. Ruissen: Veel mensen vinden het prettig om bij aankomst direct te kunnen feesten, zonder dat ze in een wachtrij moeten staan. Voor deze mensen bieden we nu een simpele oplossing, waarmee ze ook nog eens 1,5 munt besparen. Alles over deze mogelijkheid is terug te vinden op onze website.”.

Met de eerste editie van Hart van Oranje, zet het festival de toon voor een hernieuwd stadsbeeld van Gouda. “We hopen dat we met het festival kunnen laten zien dat Gouda een hele gezellige stad is, waar verschillende groepen mensen prima naast elkaar kunnen leven en met elkaar een feestje kunnen bouwen. Het zou fantastisch zijn als andere Goudse ondernemers deze draad oppakken en met andere leuken initiatieven komen.”, aldus van Sluijs.