‘Handen af van het Groene Hart’

Gouda – In een open brief aan alle landelijke politieke partijen roepen de D66-fractievoorzitters van twintig gemeenten in het Groene Hart hen namens hun fracties op om af te zien van olie- en gasboringen in het Groene Hart. In plaats daarvan moet worden ingezet op duurzame energie.

Initiatiefnemers zijn Thierry van Vugt uit Gouda en Heerd Jan Hoogeveen uit Woerden. Heerd Jan Hoogeveen: “Een aantal grote partijen laat nog ruimte voor olie- en gasboringen in het Groene Hart. Wij vinden dat onaanvaardbaar. Daarom roepen wij de Haagse politiek op om daar afstand van te nemen.”

In de brief wijzen de fractievoorzitters er op dat het Groene Hart een van de zwakste bodems van Nederland kent. Zij vrezen dat boringen de bodem nog meer schade toebrengen en verwijzen daarbij nadrukkelijk naar de situatie in Groningen. Thierry van Vugt: “De situatie in Groningen is kennelijk nog niet voor iedereen een duidelijk signaal. Wij willen met onze brief zorgen dat, indachtig de situatie in Groningen, een verbod op schaliegaswinning al in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet wordt gezekerd.”

Advertisements

De open brief is hier te lezen.