Grootste kaasfondue bij SensationKaas

Het festival SensationKaas viert op 10 oktober zijn lustrum. Om dit te vieren trakteren ze alle bezoekers op een reusachtige kaasfondue uit de grootste kaasfonduepan van Nederland.

“We vieren dit jaar ons lustrum en wie jarig is moet trakteren natuurlijk. Dat willen we op een leuke manier doen”, zegt Jasper Kuin, medeorganisator van het festival. “Vorig jaar gingen we al lego’en met 7.000 kaasblokjes. Dat doen we dit jaar weer maar er komt nu dus een kaasfondue bij. Niet zo maar een kaasfondue. De fondue zal worden geserveerd uit een pan met een doorsnee van twee meter en een hoogte van één meter zeventig. De totale pan weegt 1.100 kilo en dan zit de kaas er nog niet eens in.De pan zal worden gevuld met 500 kilo Goudse kaas.”

“De pan zal worden gevuld met 500 kilo Goudse kaas”

Daar komen de ingrediënten dan nog bij. De koks zijn al weken bezig met de juiste receptuur voor zo’n grote pan. “De fondue moet lekker smeuïg blijven zodat er strak goed uit de pan kan worden geschept. Met 500 kilo kaas denken we zeker voor 1.000 man een lekkere fondue aan te kunnen bieden.” Vanaf 12:00 is het festival terrein open en kan er al worden gegeten en gedronken. De pan zal om 13:30 worden aangestoken. Om 14:00 zijn alle inwoners van Gouda en iedereen die van kaas houdt, welkom om de kaasfondue te proberen. Burgemeester Milo Schoenmaker zal hiervoor het startschot geven.