Groot panorama in fietstunnel Waddinxveen Triangel

Waddinxveen – De tunnel van station Waddinxveen Triangel ondergaat een complete metamorfose. Wie door de tunnel loopt of fietst ziet een fraai panorama ontstaan, ge├»nspireerd op de landelijke omgeving van Waddinxveen. Op de wanden verschijnen groene weiden met lammetjes en koeien, de woningen in Park Triangel, de hefbrug, de windmolens langs de snelweg en de R-net trein.

Kunstenaar Ruud Kooger realiseert de muurschildering op verzoek van de provincie Zuid-Holland en gemeente Waddinxveen. Hij verwacht het werk van meer dan vijfhonderd vierkante meter begin mei af te ronden.

Meeste stemmen

Het ontwerp van de schildering werd gekozen door de inwoners van Waddinxveen. Bijna negenhonderd mensen brachten hun stem uit op drie ontwerpen. Het ontwerp ‘Schilderij’ kreeg de meeste stemmen en wordt nu door de kunstenaar uitgewerkt.

Nieuwe station

De fiets- en voetgangerstunnel werd samen met het nieuwe station Waddinxveen Triangel in februari geopend. De aanleg van het station is onderdeel van de plannen waarmee de provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Alphen aan den Rijn en Gouda de regionale bereikbaarheid verbeteren. Met de tunnel is een veilige en snelle verbinding tussen de oost- en westkant van Waddinxveen gerealiseerd.

(Tekst en foto: Provincie Zuid-Holland)

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

25-04-2018 15:08