Groene Hart Ziekenhuis opent speciale tienerkamer

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft op de kinderafdeling een speciale tienerkamer ingericht. Hier kunnen patiënten van 10 tot 17 jaar spellen spelen en chillen, zodat ze zich even niet ziek hoeven te voelen. De vernieuwde kamer is woensdag 14 december feestelijk geopend.

De huiselijke ruimte heeft een vrolijke muurprint van een wereldkaart en is voorzien van een loungebank en een grote tafel waar spellen gespeeld kunnen worden. Uiteraard ontbreken ook het tafelvoetbal, de Wii computer en een iPad niet. “Een leuke tienerkamer stimuleert de kinderen vaker van hun kamer af te komen en gezamenlijke activiteiten te doen. Dit zorgt voor een beter ritme en gaat isolement tijdens de opname tegen. Het biedt ook een plek om even rustig met het hele gezin bij elkaar te zijn”, aldus pedagogisch medewerker Stephanie Peltenburg.

Ronald McDonald Kinderfonds
De kamer is mede mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds. Ter ere van het 30-jarig jubileum in 2015 wilde het Ronald McDonald Kinderfonds nog meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Het Groene Hart Ziekenhuis is één van de gelukkigen en heeft een bijdrage ontvangen. Hiermee kan de kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier beïnvloeden.

Advertisements