Groene Hart Ziekenhuis op derde plaats meest gastvrije ziekenhuizen

Gouda – Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is tijdens de uitreiking van de gastvrijheidsaward ‘Gastvrijheidszorg met Sterren’ op donderdag 16 november geëindigd op de derde plaats en kreeg vier sterren toegekend. De jury complimenteerde het GHZ onder meer met de inzet van gastvrouwen, de lounge en stilteruimte en het maaltijdconcept ‘Beleef’.

Ruim 120 zorginstellingen deden dit jaar mee aan de audit van Gastvrijheidszorg met Sterren. De gastvrijheidsaward wordt in drie categorieën toegekend: verpleging en verzorging, GGZ-instellingen en ziekenhuizen. In de categorie ziekenhuizen werden uiteindelijk vijf ziekenhuizen genomineerd. Manager gastvrijheid Marcel Loot: “Als GHZ zijn we erg trots op deze waardering voor de gastvrije manier waarop we werken. We vinden oprechte aandacht voor onze patiënten belangrijk. Daarom ontplooien we steeds weer nieuwe initiatieven op het gebied van gastvrijheid. Een mooi voorbeeld daarvan is het maaltijdconcept ‘Beleef’ dat dit jaar werd geïntroduceerd in het GHZ. Vanaf een dagelijks wisselende menukaart kan de patiënt op ieder moment van de dag kiezen wat en wanneer hij wil eten. Ook de gastvrouwen en –heren spelen een belangrijke rol bij het ervaren van een gastvrije ontvangst en verblijf in ons ziekenhuis.”

Kwaliteit
‘Gastvrijheidszorg met Sterren’ is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Elk jaar dingen zorgaanbieders mee naar een ster waarbij vijf het hoogst haalbare is. Inspecteurs van deze ‘Michelingids voor de zorg’ bezoeken zorgorganisaties en brengen verslag uit in de Sterrengids.

Advertisements