Groene Hart Ziekenhuis introduceert wachtkamer-tv

Om patiënten zo goed mogelijk te informeren heeft het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) de wachtkamers van de poliklinieken voorzien van wachtkamer-tv.

Naast algemene informatie over het ziekenhuis, wordt onder meer het zorgteam voorgesteld, krijgen de bezoekers informatie over de afdeling en kunnen ze naar voorlichtingsfilms kijken. Verder zijn er live feeds, zoals treintijden, het laatste nieuws, weer en verkeer. Inmiddels hangen de eerste tv-schermen in de wachtkamers. Het ziekenhuis verwacht dat binnen enkele maanden alle poliklinieken zijn voorzien van deze moderne informatieverstrekking.

Wachtkamer-tv Groene Hart Ziekenhuis te danken aan gift
De realisatie van het project is mede mogelijk gemaakt door een gift van het Van Iterson Ziekenhuis aan de stichting Vrienden van het GHZ. Frank Schouten, voorzitter van deze stichting, erkent het belang van actuele informatieverstrekking aan patiënten en andere polikliniekbezoekers. “Wachtkamer-tv is een nieuwe manier om zowel algemene informatie, als specifieke informatie laagdrempelig en snel te presenteren.”