Groene Hart Ziekenhuis Gouda bereidt zich goed voor: ‘voorlopig alles onder controle’

Gouda – Hoe de komende dagen of zelfs weken eruit gaan zien, weet natuurlijk niemand, maar met de door het kabinet genomen drastische maatregelen is het alle hens aan dek om de verdere verspreiding van het virus te vertragen. Ook binnen het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is men volop aan de slag om een eventuele piek van patiënten, die besmet zijn met het corana Covid-19 virus en waarbij medische hulp noodzakelijk is, goed op te kunnen vangen.

Zo zijn er extra IC-plekken gecreëerd op de afdeling recovery, waardoor de capaciteit van de afdeling intensive care van het ziekenhuis aanzienlijk wordt vergroot. Het personeel van deze afdeling staat bovendien stand  by om de IC te ondersteunen mocht dit noodzakelijk zijn.

Inmiddels zijn er sinds 8 maart drie besmette patiënten opgenomen in het ziekenhuis, die strikt zijn geïsoleerd.

Advertisements

Daarnaast neemt het ziekenhuis ook verdere maatregelen, laat zo min mogelijk bezoekers toe en wordt controle op de polikliniek zoveel mogelijk vervangen door telefoongesprekken. Voor patiënten die niet gebeld worden gaat de afspraak gewoon door. Ook de horecagelegenheid is sinds gisteravond 18:00 uur, geheel volgens de landelijke richtlijnen, gesloten.

Inmiddels heeft het RIVM bekend gemaakt dat het aantal mensen dat overleden is ten gevolge van het virus is gestegen naar 24 en het aantal vastgestelde besmettingen met 278 nieuwe gevallen nu  1.413 patiënten is.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

17-03-2020 10:30