‘Groen is doen’ in de Kapberg van start

Gouda – Goudse senioren kunnen voortaan op dinsdagochtend in de Kapberg samen genieten van groen. Daar vindt vanaf dinsdag 22 augustus van 10.00 tot 12.00 uur om de week ‘Groen is doen’ plaats. ‘Groen is doen’ is een pilot-project in Gouda dat contacten en activiteiten voor en door ouderen wil stimuleren waarin groen een centrale rol speelt.

Groen is de bindende factor om op allerlei manieren met mensen in contact te komen en zo een sociaal netwerk te vergroten en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. Bij ‘Groen is doen’ kunnen senioren, onder het genot van een kopje koffie of thee, met elkaar in gesprek gaan over planten en tuinieren. Zo kunnen er ervaringen worden gedeeld of tips worden uitgewisseld. Er wordt niet alleen gepraat, maar er is ook voldoende ruimte om te doen. Samen aan de slag met zaaien, stekken of snoeien. “In de tuin van de Kapberg zijn hiervoor voldoende mogelijkheden”, aldus Joke Oostveen van De Klup. Zij heeft sinds april de Kapberg achter de Kluphoeve (Bloemendaalseweg 68) opengesteld voor een breder publiek en er een plek van gemaakt waar iedereen naar toe kan komen. Op dinsdagmiddag 5 september, na Groen is doen, presenteert de Kapberg het nieuwe najaarsprogramma vol leuke activiteiten. Goudse senioren met of zonder groene vingers zijn er van harte welkom.

Naast de Kapberg vindt ‘Groen is doen’ ook op vrijdagmiddag in buurthuis de Walvis plaats. Hier kunnen senioren van 14.00 tot 16.00 uur op vrijdagmiddag (volgende bijeenkomst op vrijdag 1 september) terecht voor een kopje koffie of thee en groene praatjes. Kijk op www.groen-is-doen.nl voor alle data.
‘Groen is doen’ is een initiatief van het Centrum Media & Gezondheid, een Goudse organisatie die zich zowel lokaal, nationaal als internationaal bezighoudt met onder andere duurzaamheid, in samenwerking met het Sociaal Team Gouda en met subsidie van Fonds NutsOhra.