Gratis dorpwandeling door oude centrum Boskoop

Boskoop – Zaterdag 8 september kan men deelnemen aan de gratis dorpswandeling door het centrum van Boskoop, langs oude huizen, kwekerijen en monumentale bijzondere bomen.

Boskoop is een eeuwenoud dorp waar al ruim 500 jaar bomen, heesters en rododendrons worden gekweekt en geëxporteerd. Boskoop is daarmee wereldbekend geworden. Het allergrootste deel van die planten werd en wordt geëxporteerd naar veel landen met een gematigd klimaat. Deze wandeling gaat langs de vele schitterende huizen die de plantenexporteurs uit die tijd op de kop van de kwekerij lieten bouwen. De meeste huizen zijn gebouwd rond 1900. De export en de kweek van de planten maakte Boskoop welvarend. De huizen en de bijbehorende tuinen laten dat duidelijk zien.
Bij deze wandeling wordt ook aandacht besteed aan bijzondere, soms monumentale bomen. Een boomdeskundige zal bij de wandeling aanwezig zijn en tekst en uitleg geven. Verder zal aandacht besteed worden aan het Floragebouw (het vroegere planten-expositiegebouw) en het Rosarium.
Start- en eindpunt : het VVV-gebouw, Overslag 14 (om de hoek bij de Oude Begraafplaats) Duur en tijden : ca. 1½ – 2 uur om 11.00 en 14.00 uur Opgave : noodzakelijk via info@vvvboskoop.nl o.v.v. gewenst tijdstip en aantal personen (groepsgrootte max. 20).

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

28-08-2018 15:40

Advertisements