Gouwenaars vinden buitenbad Groenhovenbad te klein, binnenbad scoort beter

Gouda – Gouwenaars zijn over het algemeen tevreden met het binnenbad van het Groenhovenbad. Het buitenbad scoort duidelijk minder goed. Ze vinden het bad te klein en daardoor te druk. Dat blijkt uit een enquête die online door 732 Gouwenaars werd ingevuld.

Er werd gevraagd naar een oordeel over de veiligheid, hygiëne, grootte van het bad en de watertempratuur. Uit het onderzoek blijkt dat 63% tevreden is over het zwembad. Waarbij het binnenbad met  71% hoger scoort dan het buitenbad, dat maar 45% scoort aan tevredenheid.

Over het binnenbad zijn de Gouwenaars kritisch, maar over het algemeen tevreden. Het buitenbad scoort  minder goed.  Vooral over de omvang van het bad is veel ontevredenheid; ze vinden het te klein en daardoor te druk. Het ziet er niet naar uit dat de gemeente gaat voorstellen het buitenbad te vergroten, dat vergt een miljoeneninvestering. Bij topdrukte kan er gebruik worden gemaakt van de binnenbaden.

Advertisements

Duurzaam
Verder zal er gekeken worden naar mogelijkheden om het bad duurzamer te maken. Er wordt een duurzaamheidsscan uitgevoerd en er ligt een aanvraag voor duurzame energie als zonnepanelen en zonneboilers.

Verbeterpunten
De Gouwenaars noemden een aantal verbeterpunten, zoals de prijzen, de openingstijden  en de recreatiemogelijkheden.  Vanaf het nieuwe buitenbadseizoen zal het buitenbad bij mooi weer in september langer open blijven. Daarnaast komt er een onderzoek naar goedkopere abonnementsvorm, voor de mensen die vaak komen zwemmen. Volgens bezoekers zouden er te weinig recreatiemogelijkheden zijn. Sport.Gouda gaat daarom tijdens de vakantie in de binnen- en buitenbad activiteiten organiseren.  Voor het buitenseizoen is er ook al een nieuwe Aquaslide aangeschaft waarvan bezoekers gebruik kunnen maken.