‘Gouwenaars hebben liever geen avondklok’

Gouda – De avondklok, ook vandaag weer in het nieuws vanwege de zitting van het gerechtshof in Den Haag. De rechters buigen zich over de wettelijke gronden van de coronamaatregel. Dinsdag oordeelde een lagere rechter dat de avondklok meteen opgeheven moest worden, omdat die gebaseerd was op een wet die alleen bij ‘bijzondere spoedeisendheid’ mag worden ingezet door de overheid. Omdat er uitgebreid over het al dan niet invoeren van een avondklok was gedebatteerd, was er geen sprake meer van spoed, vond de rechter.

De redactie van deGouda had donderdagochtend een poll in het leven geroepen om te vragen aan de Gouwenaars of zij liever de avondklok hebben of niet. Uit onderzoek van de poll blijkt dat 66% van de stemmen ging naar geen avondklok. Ook werd er gemeten op de platform Instagram waarbij de redactie de vraag stelde of zij nog wel vertrouwen hadden in de rechtstaat na die uitspraak van dinsdag 16 februari. Daar werd met 62% de meerderheid gekozen dat de Gouwenaar zijn vertrouwen was afgenomen.

Een screenshot van de resultaten op Instagram van deGouda

Ook NPO Radio 1 had een paar dagen geleden een poll gemaakt op hun website waarbij er 52036 stemmen werden geteld. Ook daar bleek dat Nederlanders liever geen avondklok willen hebben met maar liefst 89% van de stemmen. Een kleine 11% van de luisteraars van NPO Radio 1 stemde voor. Klik hier om te gaan naar de resultaten van de NPO.

Advertisements

19-02-2021 11:22