Goudse Weekendschool start het 7e schooljaar met 77 leerlingen

Met een gastvrije ontvangst in het Groene Hart Ziekenhuis vierde de Goudse Weekendschool dinsdag 11 oktober de start van het 7e schooljaar. Dit schooljaar ontvangt de Weekendschool elke leszondag maar liefst 77 leerlingen, verdeeld over 4 klassen en een huiswerkplek voor brugklassers.

Tijdens de bijeenkomst tekende Karim Henkens, ceo van Centric, een contract om opnieuw voor 2 jaar hoofdsponsor zijn. Henkens zei supertrots te zijn op het bereikte resultaat in de afgelopen jaren: ”Met elkaar iets voor elkaar krijgen, dat vind ik het allerleukste om te doen. En dat is de Goudse Weekendschool!”

Het nieuwe contract werd gevierd met de presentatie van mooie ‘gelukskaarten’, een co-productie van de Weekendschool en Centric. Op vier ansichtkaarten tonen leerlingen in toga hun gelukstip voor de wereld. De Goudse Weekendschool geeft zo nu en dan les in geluk omdat gelukkige kinderen zich beter ontwikkelen.

Advertisements

Ook wethouder Daphne Bergman sprak de leerlingen en overige aanwezigen toe: “Als wethouder Onderwijs ben ik een echte ambassadeur van de Goudse Weekendschool. Jullie krijgen de mogelijkheid om overal een kijkje in de keuken te nemen en dat is een prachtige aanvulling op de basisschool. Zo leren jullie allerlei vaardigheden, zoals debatteren. Een gesprek kunnen aangaan is zo belangrijk voor je toekomst. Ik werk dan ook met plezier mee aan de activiteiten.”

Gastheer Godfried Barnasconi van het Groene Hart Ziekenhuis, vertelde in zijn welkomstwoordje dat het ziekenhuis graag partner is van de Goudse Weekendschool en meewerkt aan de lesdagen. ”Het werkt twee kanten op, niet alleen de leerlingen, maar ook onze eigen mensen die lesgeven tijdens de lesdagen die we in het GHZ organiseren, vinden dit heel inspirerend.”

Het was een sprankelende bijeenkomst, waarin de leerlingen zelf een grote rol speelden. Niet alleen voorzagen zij zelf vakkundig en spontaan alle gasten van een drankje en een hapje, ook interviewden zij bestuursvoorzitter Godfried Barnasconi van het Groene Hart Ziekenhuis en ceo Karim Henkes van Centric, de hoofdsponsor van de Goudse Weekendschool.