Goudse Sportverkiezingen winnaars bekend

Foto: Hermen Buurman

Gouda – In een sfeervolle ambiance zijn de winnaars van de Goudse Sportverkiezing over de periode 2018/2019 bekend gemaakt. In de gloednieuwe Dick van Dijk hal aan Tobbepad 2, werd als aftrap van de avond door wethouder Michiel Bunnik de sporthal op feestelijke wijze officieel geopend en is de naam bekend gemaakt. De organisatie van de Goudse Sportverkiezing was, in opdracht van de gemeente Gouda, in handen van SPORT•GOUDA. De jurering werd net als voorgaande edities verzorgd door de Goudse journalisten en de VGSO, onder aanvoering van sportjournalist Gerrit Schinkel. De avond werd op enthousiaste wijze aan elkaar gepraat door presentator John Stubbe.

De Dick van Dijk hal
Donderdagavond 20 februari stond in het teken van de Goudse Sportverkiezing én de officiële opening van de nieuwe sporthal. Als aftrap van het programma werd de naam onthuld door Michiel Bunnik met een druk op de rode knop. De nieuwe sporthal heeft de naam De Dick van Dijk Hal gekregen, vernoemd naar de bekende Goudse Voetballer uit de jaren ‘60 die bij ONA zijn carrière begon. Aansluitend aan de onthulling van de naam, werd de integratieprijs uitgereikt door de gemeente Gouda aan een Goudse organisatie die zich op buitengewone wijze heeft ingezet voor de integratie van sporters met een beperking. De prijs ging naar Bouncers Basketball, voor hun inzet om het rolstoelbasketbal weer met succes op de kaart te zetten. Vervolgens reikte de VGSO de vrijwilligers penningen uit aan vijf personen die veel betekend hebben voor de Goudse sport.

Winnaars Goudse Sportverkiezing
Het volgende hoogtepunt van de avond was de huldiging van Goudse sporters over de periode 2018/2019. Na een parade van genomineerden waarbij iedereen zijn of haar podiummomentje kreeg, werden de prijzen uitgereikt. De winnaars zijn:

Advertisements

SPORTTALENT

Liam Rietbroek                      Jiu Jitsu                                  Den Edel Gouda NL

SPORTVROUW 

Aafke van Leeuwen             Jiu Jitsu                                  Den Edel Gouda NL

SPORTMAN

Bastiaan de Knoop               Zwemmend redden             Goudse Reddingsbrigade

SPORTTEAM

Dames 1 GZC DONK             Waterpolo                             GZC DONK

Ontmoeten
Het programma van de Goudse Sportverkiezing stond in het teken van ‘ontmoeten’. Ontmoetingen met sporters, vrijwilligers, genomineerden, voorzitters en leden van sportverenigingen. Maar ook voor het Goudse bedrijfsleven, gemeenteraad, cultuur, onderwijs, sociale domein en alle andere geïnteresseerden bood deze avond de uitgelezen mogelijkheid om met elkaar in contact te komen.

Feestweek in De Dick van Dijk Hal
Ter ere van de officiële opening is er naast de Goudse Sportverkiezing ook een feestweek, zodat alle Goudse inwoners kennis kunnen maken met De Dick van Dijk Hal. Deze feestweek, met een mooi en divers programma, is van maandag 24 tot en met vrijdag 28 februari. Het programma van de feestweek is te vinden op www.sportpuntgouda.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

21-02-2020 09:25