Goudse sportvelden nog altijd stil

artificial green grass to play hockey on

Gouda – Vanaf vandaag mag er van het kabinet weer worden gesport. Maar terwijl jongeren tot 18 jaar weer in beweging zouden moeten komen, is het op de sportvelden nog altijd akelig stil. Wanneer mag deze groep werkelijk weer het veld op?

De spreekwoordelijke bal ligt op dit moment bij de Veiligheidsregio Hollands-Midden. Die heeft eerder de noodwet bekrachtigd waarin staat dat er niet mag worden gesport en moet die nu aanpassen. Als dat zover is kan de gemeente in samenwerking met Sportpunt Gouda toestemming verstrekken aan sportclubs en verenigingen om hun deuren op een kier te zetten. Er mogen dan twee leeftijdsgroepen komen: sporters tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar.

En er zijn meer regels. Zo mag er alleen worden gesport bij bestaande sportclubs en verenigingen, niet door particulieren. Sportclubs moeten een aanvraag doen bij Sportpunt Gouda en sportinstructeurs moeten goed op de hoogte zijn van de corona-regels. Ook mag de groep niet te groot zijn, moeten de deelnemers worden genoteerd en mogen er geen ouders langs de lijn staan.

Het is onduidelijk wanneer de Veiligheidsregio haar nieuwe noodverordening klaar heeft. Meer info volgt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

29-04-2020 16:40