Goudse Reddingsbrigade aanwezig op het WK lifesaving

Ondanks de hektiek rond de Olympische spelen wordt dit jaar het WK Lifesaving in Nederland georganiseerd. Dit evenement vindt om de 2 jaar plaats en dit jaar vind het plaats van 2 t/m 18 september in Nederland. De steden Eindhoven en Noordwijk aan Zee zijn de uitgekozen lokaties. De pool-wedstrijden (zwembad) worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Stadion in Eindhoven en de Ocean (zee) wedstrijden vinden plaats op het strand en in de zee bij Noordwijk. Het WK bestaat uit 5 verschillende groepen die deel mogen nemen aan dit WK:

– Clubteams met Masters (ouder dan 30 jaar)
– Clubteams met Open klasse (16 jaar en ouder)
– Clubteams met Youth klasse (15-18 jaar)
– Nationale teams Open klasse
– Nationale teams Youth klasse

Ook zwemmers van de Goudse Reddingsbrigade gaan meedoen aan dit evenement. Om deel te mogen nemen moet er wel eerst een WK limit gezwommen te worden.
Het WK begint met de Masters. Er doen namens de GRB 9 mannen en 4 dames mee: Wim, Bastiaan, Bart, Martijn, Erik, Michiel, Hans, Robert, Remmelt, Mariska, Suzanne, Margreet en Ellis. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 September is het pool programma in het Pieter van de Hoogenband bad en op maandag 5 en dinsdag 6 september het Ocean programma aan het strand van Noordwijk aan Zee
Tijdens beide programma’s worden individuele onderdelen, team onderdelen en duo onderdelen uitgevoerd.

Advertisements

Van 7 t/m 11 september zijn de Nationale Teams aan de beurt. Hierbij komt het lid van de Goudse Reddingsbrigade Barry Hazenoot in actie bij de National Teams Open categorie.

Van 12 t/m 18 September zijn de clubs aan de beurt, tijdens het zogenaamde interclub deel van het wereld kampioenschap. Tijdens deze interclub nemen we deel met een dames en herenteam in de open klasse en een dames en heren team in de Youth klasse.
Dames Open: Mia, Marije, Suzanne, Iris en Saskia
Heren Open: Bastiaan, Reinier, Roelof, Thomas, Tom en Barry
Dames Youth: Renée, Leonie, Evi en Kim
Heren Youth: Vincent, Jos, Jurgen, Finn en Hicham
De open teams zijn 12, 13 en 14 September op het strand en 16, 17, 18 in het zwembad.
De Youth teams zijn 13 en 14 september in het zwembad en 16 en 17 september op het strand.

De GRB staat in Nederland al jaren aan de top als het gaat om het Nederlands kampioenschap. Dit jaar heeft de GRB diverse Nederlands Kampioen afgeleverd.
2 jaar gelden leverde de GRB 2 wereldkampioen af in Montpeillier met het onderdeel linetrow.

Ondanks alle vakanties wordt er door de GRB deelnemers keihard doorgetraind in de vakantie. 2 x per week wordt extra in het Groenhovenbad getraind en is ook zwembad de Kuil in Bodegraven gehuurd om in een 50 meter bad te trainen.
Op zaterdag wordt er iedere week aan de surfplas getraind en ook gaan de deelnemers geregeld naar de kust om op zee te trainen.

2016 staan echt in het teken van het WK voor de Goudse wedstrijdzwemmers. vakanties worden verzet om aan dit event deel te mogen nemen.