Goudse Marieke Elsinga wint Televizier-Ster

Gouda – RTL-ster Marieke Elsinga uit Gouda heeft de ‘Televizier Talent Award’ gewonnen. Dat is donderdagavond bekend geworden tijdens de 52ste Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live! in Amsterdam. Ze kreeg de prijs uit handen van Nederlands succesregisseur Martin Koolhoven.

Ze wordt geroemd om haar aanstekelijke energie en enthousiasme. “Ik kijk al jaren naar dit programma en mijn grootste droom is om hier te staan”, zegt Elsinga. Haar nominatie was al een eer. “Dit is een droom waar je met alle mensen om je heen aan werkt.”

Stil van de Gouden Televizier-Ring Gala 2017 op NPO 1.

Bijzondere moment
Ze draagt de prijs op aan de voormalige editor Erik van Kampen van het programma RTL Late Night. “Hij was altijd positief en een doorzetter. Vorig jaar zei hij al tegen mij ‘Marieke je gaat ‘m volgend jaar winnen’, maar vertelde ook dat hij ernstig ziek was en al jaren vecht tegen kanker.”

Ze hadden samen een afspraak gemaakt als Elsinga een nominatie te pakken had, dat Van Kampen als haar date op het gala zou verschijnen, zegt ze. “Ik heb Erik laten weten dat ik genomineerd ben en wilde hem en zijn vrouw vanavond meenemen. Maar anderhalve week geleden is Erik overleden. Hij kan er niet meer bij zijn”, reageert ze licht geëmotioneerd. “Kerel, onze afspraak om de prijs te winnen is gelukt gozer. Ik heb ‘m!”

Radio
Elsinga was radio dj bij Q-music. Het afgelopen jaar was haar tv-debuut bij RTL Late Night. Ze is deze maand begonnen bij RTL Boulevard.