Goudse Lotte Nederlands kampioen Latin America

Gouda – De Goudse Lotte Groenenboom en haar danspartner Rob Versteeg hebben recent een prachtige prestatie geleverd. Samen versloegen zij alle concurrentie op het NK Latin in alle vijf de categorieën. Dit is al ruim 20 jaar niet meer gelukt door iemand uit Gouda.

Sinds februari dit jaar vormen deze twee een danspaar. Na de eerste ronden werden zij direct in de halve finale geplaatst. Vervolgens namen de 6 beste paren het tegen elkaar op in de finale. Zij moesten zich bewijzen in vijf dansen; Samba, Chachacha, Rumba, Paso Doble en Jive. In alle vijf de dansen wisten zij de concurrentie te verslaan en werden de Nederlands Kampioenen in de A-Klasse Latin 2017. “Na zo een korte tijd met mijn nieuwe partner, had ik dit niet durven dromen.” Vertelt Lotte. Ook danspartner Rob is blij, “Na 4 maanden is dit een moment dat ik niet zag aankomen.”

Danscarrière
Lotte begon 10 jaar geleden haar danscarrière bij de Goudse dansschool Step by step. Tegenwoordig danst ze hier nog steeds met veel passie en werkt ze er inmiddels als (assistent-)docent. Aan de dansleraren John en Kevin Segaar heeft Lotte veel te danken.

Advertisements