Goudse Kaasmarktseizoen wordt geopend

Op 7 april jl. wordt de eerste GOUDA KAASMARKT van het seizoen geopend. Wethouder Daphne Bergman wordt daarbij geholpen door kleuters van de Goudse Casimirschool. Allemaal verkleed als echte kaasmeisjes en kaasjongens.

De kazen komen, net zoals dat vroeger gebeurde, per schouw aan op de Turfmarkt. Hier worden ze overgeladen op een kaasbrik en vervoerd naar de Markt. Zodra de laatste kaas met hulp van de kleuters zijn plekje op de Markt heeft gevonden, luidt wethouder Bergman de bel: de eerste GOUDA KAASMARKT van het seizoen begint!

GOUDA KAASMARKT vindt gedurende de hele zomerperiode tot en met 1 september plaats op donderdagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur (met uitzondering van 5 mei). Jaarlijks trekt dit schouwspel van onderhandelen over de kaasprijs veel bezoekers uit heel Europa én daarbuiten. GOUDA KAASMARKT is zeer fotogeniek, aangezien toeristen tussen de kazen met kaasmeisjes op de foto mogen, met als achtergrond het prachtige historische Stadhuis, de Sint Jan of de Goudse Waag!