Goudse horeca trekt woensdag aan de bel

Gouda – De horeca is inmiddels 9 maanden dicht, alle cafe’s al een jaar. Ondernemers van een  horecazaak worden door de Corona crisis hard geraakt en er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. Ook de horeca in Gouda heeft het zwaar. Uiteraard doen alle restaurants hun uiterste best om toch omzet te maken. Zo kun je bij bijna alle Goudse horeca bestellen en afhalen maar de vaste lasten zijn te hoog en de inkomsten uit to go te laag.

Het is niet eerlijk, zegt Jeroen van de Goudse Eend. Op zijn raam hangen posters waarop staat “retail open dan ook de horeca open.
Ook Saskia van Brownies&downieS snapt niets meer van het huidige beleid, de horeca lijkt het kind van de rekening van dit kabinetsbeleid te worden.
Bij Sander van Cafe Central staat het terras meubilair al een paar dagen demonstratief op het terras. Maar niemand mag er zitten. Etalage poppen zitten bloot op de stoeltjes. Want de horeca wordt uitgekleed. Het is een vreemd gezicht op het normaal zo drukbezochte terras.

Dit kan niet langer zo vond Alexander van Prego, hij riep vorige week op tot actie bij zijn collega ondernemers. De gehele Goudse horeca zal  a.s woensdag op ludieke wijze protesteren tegen de huidige lockdown. Alle Goudse horeca ondernemers zullen woensdag hun terrassen buiten opstellen. De tafeltjes en stoeltjes die normaal vol zitten zullen leeg op de terrassen staan als stil protest.

Advertisements

Het is niet de bedoeling dat gasten op de terrassen gaan zitten en ook zullen er geen bestellingen worden opgenomen. De redactie van deGouda zal die dag met een video verslag komen.

02-03-2021 09:28