Goudse Hofstedendagen op 25 en 26 mei

Gouda – Muziek, eten & drinken, oude ambachten, bezichtigingen en demonstraties, kinderactiviteiten en vooral heel veel gezelligheid: de Goudse Hofstedendagen komen er weer aan! Het hele weekend van 25 en 26 mei is het feest op een van de mooiste plekjes van Gouda: de Bloemendaalseweg. De Goudse Hofsteden worden zaterdag 25 mei om 10.30 uur geopend door burgemeester Mirjam Salet en kinderwethouder Rasmus Kerkmeester, dit keer bij de Ruiterclub. Want de Ruiterclub wordt 50 jaar! Tegelijk viert de Stichting Goudse Hofstedendagen zelf haar 40-jarig (!) jubileum. En dat betekent een extra uitgebreid programma …

De Goudse Hofstedendagen zijn inmiddels een begrip in Gouda en ver daarbuiten. Penningmeester Gwen Jobels: “Al van kinds af aan ging ik met mijn moeder naar de Goudse Hofsteden. Eerst met de auto, later op de fiets. Het gevoel dat het mij gaf  een bepaald gevoel van blijheid en vrijheid  vergeet ik nooit meer. Overal blije mensen die de boerderijen afstruinden. Blije kinderen met vrolijk geschminkte gezichtjes, die dansten op de muziek en ijsjes aten. En nu, 27 jaar later, kan ik mijn drie kinderen datzelfde gevoel geven, op de Goudse Hofstedendagen 2019. Het gevoel dat niks moet en alles mag. Hoe leuk is dat?”

Kom ook!
Overal langs de weg en bij nagenoeg elke boerderij is er wel iets te zien, te horen en te doen. Van abseilen en je eigen broodje bakken boven een kampvuur tot cultuur-historische wandelingen. Er zijn terrasjes en concerten, springkussens en exposities. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Bekijk het complete programma op www.goudsehofstedendagen.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-05-2019 09:30