Goudse Grasvelden: wat kunnen we verwachten?

Voorbeschouwingen – Week 49, We blikken vooruit op de komende speelronde van de Goudse voetbalclubs. Wat kunnen we verwachten?

VV ONA

ONA – Hoe is het om van het begin af aan al aan de top te staan in de competitie? Voor die vraag kan je het beste bij trainer Willem Dekker zijn, want de titel ‘koploper’ is bij hun ondertussen geen onbekend woord meer.

Door die status als koploper van de tweede klasse heeft ONA volgens Dekker ook gewonnen. “Als wij geen eerste zouden staan, dan hadden we verloren,” zegt Dekker. Dat lijkt toch iets magisch te zijn om koploper te zijn van de competitie. Blijkbaar geeft het ook een paar procentjes extra om uiteindelijk toch die wedstrijd over de streep te halen. Doordat ONA 3-2 won van COAL hoeft het nog maar een keer te winnen om als koploper de winterstop in te gaan. 

Advertisements

Die overwinning is Dekker van plan te behalen bij hun volgende tegenstander, VVIJ. Dekker merkt dat ONA steeds meer moeite heeft met zijn tegenstanders en is ook blij dat de winterstop er bijna aan komt. “Wij zijn er wel een beetje aan toe, iedereen wel. Je merkt het ook in de wedstrijden dat het niet meer zo soepel gaat als voorheen,” vertelt Dekker. Ondanks dat moet ONA nog twee keer volle bak gaan tegen serieuze tegenstanders. Eerst VVIJ die goed voetbal laat zien en mooie resultaten en die week daarna tegen het goede DONK. Dekker kent VVIJ niet en weet er niet veel van. Dat geeft hem wel de mogelijkheid om zich volledig op zijn eigen spelers te focussen. “Als we winnen, zijn we gewoon winterkampioen, maar we krijgen echt een hele zware tegenstander dit weekend.” Maar voor ONA is er hoop, want Dekker gaat ervan uit Antibarbari en RVC niet gaan winnen. De nummer twee en drie moeten tegen IJsselmonde (nummer 4) en Groeneweg (nummer 7). Het enige wat Dekker vreest is de ‘tegenwind’. “Ik zeg maar zo, we hebben vaak de wind mee en ik zit een beetje te wachten tot we de wind tegen krijgen.”

ONA speelt zondag uit tegen VVIJ om 14:00 uur. 

 

SV Gouda

Gouda – Gouda strijdt elke week weer voor punten, maar het winnen laten ze steeds na. Dat is het grootste pijnpunt van Gouda op het moment en voor de ploeg is het een kwestie van rust bewaren en niet in paniek waren. 

Alphia was een ploeg waar Gouda de handen vol aan had. “Alphia was zeker een prima ploeg. Eigenlijk gewoon een hele degelijke ploeg dat echt niet zo heel veel fout deed en vrij veel goed deed,” blikt trainer Peter Huisman terug. “Ik weet dat de groep goed genoeg is, maar we missen op dit moment wat scorend vermogen. Door veel blessures merk je op lange termijn wel dat je iets mist,” aldus Huisman.

Maar ook met een groep met geblesseerde spelers moet je er elk weekend weer staan. Komend weekend moet Gouda het opnemen tegen Nieuwkoop. Nieuwkoop heeft in de laatste vier wedstrijden zeven punten gehaald en zit duidelijk in een betere flow dan Gouda. Ondanks dat Gouda in een neerwaartse spiraal zit, is de sfeer nog goed. “Tuurlijk merk je dat iedereen baalt van de resultaten, maar de beleving is er wel en iedereen wil niets liever dan winnen. Ook tijdens de trainingen ben ik vaak tevreden, dus het zal een kwestie van tijd zijn. Het geluk moet ook een beetje aan onze zijde zijn. We zijn ook nog nooit echt helemaal dronken gespeeld en ook dat geeft de burger weer moed,” sluit Peter Huisman af.

Gouda speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Nieuwkoop om 14:30 uur.

 

FC Olympia

Olympia – Ook voor Olympia zit de eerste helft van de competitie er bijna op. Er staan alleen nog wel een tweetal moeilijke wedstrijden op het programma. Komend weekend zal Olympia boven zichzelf uit moeten stijgen om van de nummer twee, Boshuizen, te winnen.     

Den Hoorn was afgelopen weekend het slachtoffer van de Goudsen. Ze wisten 5-3 te winnen en hebben bewezen dat ze ook voor een top-5 ploeg weerstand kunnen bieden. “Voor de neutrale kijker was het echt een leuke wedstrijd om te zien, heb ik gehoord en dat is natuurlijk ook fijn. Uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is ook wel terecht,” vertelt trainer Danny Mulder. 

De ena laatste wedstrijd voor de winterstop is Boshuizen, de nummer twee van de competitie. Uiteraard gaat Olympia daar naartoe om voor de winst te spelen, maar helemaal vanzelf gaat dat niet. Boshuizen heeft nog maar twee wedstrijden verloren en is in de race om het kampioenschap. Dat maakt de wedstrijd ook interessant. Boshuizen speelt om aan te haken op de nummer een en Olympia speelt om aansluiting te vinden op de middenmoot. Beide hebben de drie punten dus hard nodig en het belooft een mooie wedstrijd te worden, waar twee teams beide grote belangen hebben. “Sowieso moeten we van onze krachten uitgaan en dan heb ik vertrouwen dat we een mooie wedstrijd kunnen neerzetten,” aldus Mulder.

Olympia speelt zondag uit tegen Boshuizen om 14:00 uur. 

 

De Jodan Boys

Jodan Boys – Als we de beker resultaten meetellen, heeft Jodan Boys al drie wedstrijden op rij gewonnen en dat is een behoorlijke prestatie. De flow is er en de goede sfeer in de ploeg is ook aanwezig. Jodan Boys lijkt weer terug op de rit. 

Na een kleine wijziging in de ploeg door trainer Leen van Steensel loopt het stukke beter. Jodan Boys wint weer wedstrijden, het creëert meer kansen en scoort meer. Ook Rijnvogels wist de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. De nieuwe tactiek van van Steensel lijkt zijn vruchten af te werpen. Toch is het geen grote verrassing dat Jodan Boys won; Rijnvogels heeft al jaren heel veel moeite om aan punten te komen tegen Jodan Boys. 

Wat voor Rijnvogels naar Jodan Boys geldt, geldt voor Jodan Boys naar hun volgende tegenstander: Spijkenisse. De topclub uit Gouda heeft al seizoenen moeite om punten te pakken tegen Spijkenisse. Ondanks dat Spijkenisse nog maar een wedstrijd dit seizoen gewonnen heeft, is het een niet te onderschatten ploeg, vindt van Steensel. “Sowieso hebben wij geen recht om iemand te onderschatten, maar ze verliezen elke keer maar net aan en ik heb gehoord en gelezen dat dit team veel te laag staat voor wat ze waard zijn.” Van Steensel vindt het wel heel fijn dat zijn ploeg weer thuis mag spelen; Jodan Boys heeft de beste resultaten op kunstgras. De winterstop staat over twee weken te wachten en met nog twee wedstrijden te gaan, is de doelstelling van van Steensel duidelijk: “we willen zes punten halen en daar gaan we voor.” 

Jodan Boys speelt zaterdag thuis tegen Spijkenisse om 14:30 uur. 

 

SV DONK

DONK – DONK heeft zijn directe concurrent Excelsior ‘20 weten te verslaan en daardoor de sfeer weer uitermate goed bij de ploeg van trainer Pieter van Zoest. De ogen moeten nu dezelfde kant opstaan en dat is een oude bekende voor van Zoest: ESTO.

Door tegen Excelsior ‘20 te winnen met 1-0 heeft DONK goede zaken weten te doen. De geel-witte staat nu vijfde en weten nog steeds aansluiting te houden op de top van de competitie. De vele kansen die DONK niet wist af te maken, zorgde voor wat zenuwen bij de ploeg. “Als we dan nog twee doelpunten hadden gemaakt, waren we zeker en konden we rustiger op onze stoelen zitten,” aldus van Zoest. 

 Dit weekend wordt een ‘pikante’ wedstrijd voor van Zoest. “Dit is mijn club natuurlijk. Ik ben daar vijf jaar trainer geweest en dat maakt het wel speciaal.” ESTO is van zichzelf al een redelijk open boek zonder geheimen. Van Zoest weet dat ESTO zich altijd goed weet op te laden voor hun tegenstander en weet ook dat ESTO soms wisselend kan zijn: “de ene keer is het alles en de andere keer kan het zomaar niks zijn,” vertelt van Zoest. IJsselmonde, de nummer vier, moet tegen Antibarbari, de nummer twee en daar zei van Zoest het volgende over: “ik hoop dat IJsselmonde wint, want als wij dan ook winnen, komen wij weer dichterbij Antibarbari. Wat dat betreft moet ik niet teveel over ‘als’ praten en niet zoveel hopen, want ik moet me gewoon op onze eigen spel focussen.” Voorlopig moet DONK nog een aantal spelers missen, maar daar weet van Zoest ondertussen wel mee te dealen.

DONK speelt zondag in Bodegraven tegen ESTO om 14:00 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

06-12-2019 15:03