Goudse Grasvelden: Jodan Boys vernedert koploper

Het is maandag, Jodan Boys heeft zijn voetbalwedstrijd achter de rug. Een uiteindelijke winst, verlies of gelijkspel na 90 minuten. Hoe heeft de Goudse topclub het eigenlijk gedaan?

De Jodan Boys

Jodan Boys – Alleen Jodan Boys speelde dit weekend een wedstrijd. De rest van de Goudse clubs zal komend weekend beginnen.

Voor de Goudse topclub was er dit weekend geen tijd voor gemakzucht. Dat is het sowieso al nooit voor de hoofdklasser, maar als je tegen de koploper moet, is er al helemaal geen reden voor onderschatting. Sportlust ’46 was de tegenstander voor Jodan Boys, voor vele bekend als ‘de derby van het Groene Hart.’ Kon de ploeg van hoofdtrainer Leen van Steensel verrassen?

Dat er sprake was van een slechte voorbereiding kon geen excuus zijn; na een goed trainingskamp, prima resultaten tijdens oefenwedstrijden, fitte spelers en een derby waarin Jodan Boys thuis speelde, leken er mogelijkheden voor de Goudsen. En als er kansen liggen in de hoofdklasse moeten die met beide handen gegrepen worden. Die boodschap is goed binnengekomen aan de kant van Gouda, want Jodan Boys pakte, tegen de verwachtingen in, de drie punten. Door ook nog eens 4-1 te winnen op eigen terrein had Sportlust ’46 niets in te brengen. Hierdoor doet Jodan Boys uiterst goede zaken in de competitie. Ze winnen twee plekken en staan nu zevende in de competitie met acht punten achterstand op de nieuwe koploper, DHSC. DHSC verloor een paar weken geleden echter met 1-0 van Jodan Boys.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

20-01-2020 11:15