Goudse Grasvelden: Jodan Boys verbreekt vloek

Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. een uiteindelijke winst, verlies of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

Vv ONA


ONA – Mocht ONA de komende wedstrijd winnen, dan is het ‘winterkampioen’. Dat wil zeggen dat ze dan als koploper de winterstop ingaan. 

Dan moeten ze nog wel even afrekenen met VVIJ, de nummer 6 van de competitie. En zoals ONA eigenlijk al zo vaak doet, namelijk winnen, wisten ze ook dit weekend de drie punten te pakken door 1-0 te winnen. Hierbij is ONA dus sowieso winterkampioen. Omdat de nummer twee en drie punten hebben laten liggen, staat ONA nu zeven punten los van de nummer twee.

Advertisements
Sv DONK

DONK – DONK moest zich bewijzen tegen ESTO, de oude club van trainer Pieter van Zoest. Mocht DONK winnen, had het kans om de nieuwe nummer vier te worden.

Voor van Zoest zat er dus een ‘pikant’ vleugje aan de wedstrijd. Gelukkig voor hem wist hij met DONK de winst te pakken (1-3) in Bodegraven. Voor het team natuurlijk lekker, omdat ze hierdoor nog zicht hebben op de top-4. Voorlopig moet DONK het nog even doen met de vijfde plek, want nummer 4 IJsselmonde wist te winnen van Antibarbari.

Fc Olympia

Olympia – Olympia probeert de laatste punten voor de winterstop binnen te sprokkelen. Het heeft de punten heel hard nodig en daar helpt een wedstrijd tegen de nummer twee niet heel erg mee. 

Maar ook tegen een nummer twee als fc Boshuizen weet Olympia blijkbaar nog goed te presteren. Het was dan wel geen winst, maar ook een gelijkspel is tegenwoordig goed voor een punt. Na een 2-2 gelijkspel is het voor Olympia de eerste keer dat ze gelijkspelen. Olympia staat nu negende in de competitie.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys had een duidelijk doel voor de laatste twee wedstrijden, namelijk winnen en winnen. Daarvoor moest het tegen Spijkenisse – je raadt het al – winnen. 

Maar van Spijkenisse winnen, is niet vanzelfsprekend voor Jodan Boys. Er rust namelijk een vloek op deze ploeg voor de Goudsen; winnen gaat de laatste seizoenen niet gemakkelijk tegen Spijkenisse. Maar dit seizoen was anders, want Jodan Boys verbrak de vloek door 1-0 te winnen van Spijkenisse. Hierdoor staat Jodan Boys nu zevende in de competitie.

Sv Gouda

Gouda – Het zijn grauwe tijden voor Gouda. Na een goede start heeft het nu al zes wedstrijden niet meer gewonnen. 

Om uit die sleur te komen, moest er dit weekend gewonnen worden van Nieuwkoop. Maar nieuwkoop zit in een goede fase, waarin ze veel punten pakken. Voor Gouda dus een extra moeilijke klus om te winnen. En ook dit weekend stond Gouda met lege handen, want het verloor met 4-3 van de Nieuwkopers. Gouda staat nu elfde in de competitie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

09-12-2019 14:14