Goudse Grasvelden: DONK wint derby

Het is maandag, de voetbalwedstrijden zijn achter de rug. een uiteindelijke winst, verlies of gelijkspel na 90 minuten. Hoe hebben de Goudse voetbalclubs het eigenlijk gedaan?

Vv ONA

ONA – ONA had het doel om voor de winterstop 33 punten te behalen. Om dat voor elkaar te krijgen, moest er gewonnen worden van Goudse concurrent DONK.

Maar DONK is in een goede vorm en is voor elke tegenstander een waardige tegenstander. ONA kent een lastige fase waar het toe is aan winterstop. De vorige wedstrijd tegen VVIJ werd maar net aan met 1-0 gewonnen. En tegen DONK leek het vuurtje op te zijn. DONK wist hierdoor met 3-1 te winnen van de koploper en bezorgt bij deze ONA’s tweede nederlaag. ONA staat nog steeds eerste met zes punten voorsprong op de nummer twee.

Advertisements
Sv DONK

DONK – Voordat DONK aan rust toekomt, moet het nog een keer boven zichzelf uitstijgen. ONA was gebrand om de derby te winnen en nog meer afstand te doen op de concurrentie.

Maar DONK heeft weer zicht op de top-4 en moest daarom winnen om aansluiting te houden. Maar winnen de koploper doe je niet zomaar, zeker niet als je het over ONA hebt. Maar ONA was toe aan de winterstop en het zat er niet meer in voor de koploper. DONK profiteerde optimaal en wist gebruik te maken. Door een 1-0 voorsprong en een counter pakte de geel-zwarte drie punten. DONK won met 3-1 van ONA en staat nu derde met acht punten achterstand op koploper ONA.

Fc Olympia

Olympia – Ook Olympia lijkt de draad wat beter op te pakken de laatste tijd. Na het goede resultaat (2-2) tegen Boshuizen moet het presteren tegen nummer 11 VUC.

Voor de Olympianen lagen er kansen om te winnen van VUC, als ze wonnen, liepen ze uit tot zeven punten met de onderste regione en zo waren ze redelijk safe. Maar door wederom gelijk te spelen (1-1) loopt Olympia niks uit en blijft het verschil vier punten. Olympia staat nu tiende met 14 punten.

De Jodan Boys

Jodan Boys – Jodan Boys speelde zijn laatste wedstrijd tegen ARC. Op het terrein van ARC leek er van te voren weinig kans voor de Goudse topclub; ARC had in eigen huis in anderhalfjaar nog maar twee keer verloren.

Maar door de goede reeks die Jodan Boys neerzet, lag er genoeg perspectief. Echter had ARC te weinig last van een slechte vorm en konden ze de wedstrijd naar zich toe trekken. Ook ARC kent een goede fase, waarin ze weinig verliezen en dit weekend wisten ze Jodan Boys te verslaan in de mini-derby. Jodan Boys verloor met 2-1.

Sv Gouda

Gouda – Het ziet er niet zo best uit voor de Gouwenaren de laatste weken. In de competitie wil weinig lukken, maar door dit weekend tegen de hekkensluiter te moeten spelen, lagen er kansen voor Gouda. 

Maar ook dit weekend was niet het weekend van Gouda. Peter Huisman (trainer Gouda) wist het met zijn spelers niet voor elkaar te krijgen om te winnen. Gelijkspel dan? Nou, ook dat lieten de Goudsen na. Blauw-Zwart, de nummer laatst, wist met 3-2 te winnen van de ploeg die in slechte vorm verkeert. Gouda mag tijdens de winterstop in de spiegel kijken en alle moed bij elkaar rapen voor een goede tweede periode.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

16-12-2019 14:30