Gouds weer: tot zondag wisselvallig, daarna weersverbetering!

Gouda – Het regent in Gouda, en hoe. Vandaag is het in de ochtend bewolkt en kleddernat met de intensiefste neerslag (matige, van tijd tot tijd zware intensiteit) in de tweede helft van de ochtend. De etmaalsom kan in Gouda oplopen naar 10 mm. of zelf meer.

Er waait een vrij krachtige wind (windkracht 5 Beaufort) uit richtingen tussen zuidwest en west. De windvlagen kunnen snelheden behalen tot 75 km/uur. In de eerste helft van de middag wordt het vanuit een noordwestelijke richting geleidelijk droger, maar een regenbui blijft wel tot de mogelijkheden behoren. De droge perioden zijn in ieder geval van lange duur. Tijdens een bui is er een kleine kans op onweer. Het wordt circa 10 graden Celsius in het Groene Hartgebied. De bewolking blijft de gehele daglichtperiode overheersend, pas tegen de avond kan de zon nog even doorbreken boven de Goudse regio.

Vanavond is het op een enkele bui na droog en is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. In de nacht naar vrijdag raakt het opnieuw geheel bewolkt en stijgt aan het eind van de nacht de kans op regen. De eerste regendruppels vallen in het uiterste westen van het Groene Hartgebied, de regenzone zal spoedig daarna de Goudse regio binnentrekken.

Advertisements

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-03-2019 10:55