Gouds onderwijs komt 100 miljoen te kort

500 euro banknotes macro close up

Gouda – Het nieuwe college is voor een leuke verrassing komen te staan. Voor renovatie en nieuwbouw van scholen heeft Gouda minimaal tussen de 80 en 100 miljoen euro nodig. Dit is nog niet meegenomen in de meerjarenbegroting en dus geen rekening mee gehouden.

Uit de quick scans die de gemeente Gouda heeft laten uitvoeren, blijken deze kosten te komen. Dit betekent slechts nieuws voor het nieuwe college. Zeker omdat de kosten nog kunnen gaan oplopen. De bouw van basisscholen in Westergouwe is ook nog niet in de scans opgenomen. Als de scholen duurzaam gebouwd of verbouwd zullen gaan worden, betekent het dat de kosten kunnen gaan toenemen.

Volstrekte verrassing
Voor de gehele gemeenteraad komen deze cijfers als ‘volstrekte verrassing’. Door het niet weten van deze informatie, zijn er hele andere verkiezingsprogramma’s uitgekomen.

Om alles goed te laten verlopen zal het nieuwe college een voorstel voorleggen aan de gemeenteraad en aan de schoolbesturen. Met goede samenwerking vanuit alle partijen hopen ze de kosten zo laag mogelijk te kunnen houden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl