Gouds dancefestival Riverdale krijgt groen licht uit crowdfunding

Gouda – Het nieuwe Riverdale Festival dat plaats zou moeten vinden op zaterdag 26 mei 2018 op het terrein van GOUDasfalt, heeft zojuist bevestigd haar plannen door te zetten na een positieve opbrengst uit de crowdfundcampagne.

Begin december namen initiatiefnemers Gerben Roskam (23) en Jos Uitterhaegen (19) het heft in eigen handen met het aankondigen van een nieuw dancefestival in Gouda. Deze zou als doel hebben een begin te maken aan een nieuwe uitgaansscene in Gouda voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud uit de eigen regio. Deze aankondiging ging gepaard met het opzetten van een crowdfunding om door middel hiervan te kunnen polsen of er voldoende interesse zou zijn onder de doelgroep. De crowdfundcampagne zou gedurende de gehele maand december lopen waar tijdens er voor een gereduceerde ‘Early Bird’-prijs van 15 euro per stuk een ticket kan worden gecrowdfund en hiermee het initiatief steunen. Inmiddels staat de teller op maar liefst 4.270 euro (85 procent) en heeft het daarmee de minimaal benodigde 80 procent van de beoogde target van 5.000 euro behaald en is er daarmee al voldoende reden om het festival groen licht te geven.

Reeds aangekondigde artiesten voor het festival zijn onder andere Secret Cinema, Benny Rodrigues, Michel de Hey en Remco Beekwilder. Al deze artiesten zullen te bewonderen zijn op de main area van het festival, die in het teken zal staan van house en techno en zal worden gehost door de Rotterdamse evenementenorganisatie en collectief Give Soul. Meer informatie over de invulling van de tweede area, die een hip hop, urban en R&B randje zal krijgen, volgt snel.

Advertisements

De crowdfunding loopt nog tot en met 31 december. Alleen tot dan is het nog mogelijk om een Early Bird ticket te kopen voor 15 euro. Vanaf 2018 zal de reguliere kaartverkoop van start gaan met kaartjes van 18 euro per stuk.

Crowdfund je ticket: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/riverdale-festival
Facebook: https://www.facebook.com/riverdalefestival/