GoudaFM en GoudaTV naar de Chocoladefabriek

Gouda – GoudaFM en GoudaTV gaan hun programma’s uitzenden vanuit de Chocoladefabriek. Woensdag ondertekenden Erna Staal (directeur Bibliotheek Gouda) en Garro Wiersema (directeur GoudaFM, GoudaTV en weekblad deGouda) hiervoor een samenwerkingscontract. Dat betekent dat de lokale media voortaan vanuit een mooie plek, midden in het hart van de Goudse samenleving, haar werk voor de lokale community gaat doen.

De studio van GoudaFM komt in een ruimte met veel glas onder de brede trap in de Chocoladefabriek. Van hieruit worden, goed zichtbaar voor het publiek, radioprogramma’s gemaakt en live uitgezonden. Garro Wiersema is blij met de samenwerking en met deze nieuwe plek. “We zitten hier in het hart van de samenleving. De Chocoladefabriek is een belangrijk onderdeel van de Goudse community. Dat zijn wij ook, we werken er elke dag hard aan met onze media. Met deze nieuwe stap kunnen we elkaar verder versterken.”

Lokale omroeplicentie
“Deze nieuwe ontwikkeling sluit goed aan bij onze ambitie om de lokale omroeplicentie binnen te halen. Voor april moet de gemeenteraad hierover een besluit nemen en moet het Commissariaat voor de Media weten naar welke lokale omroep in Gouda de licentie gaat”, aldus Garro Wiersema. Dit jaar verloopt de vergunning van de huidige omroep Stichting RTV Gouwestad en staat het andere omroepen vrij om zich hiervoor kandidaat te stellen. Dat heeft GoudaFM afgelopen najaar gedaan.

Advertisements

GoudaTV
De studio van GoudaTV komt in de Mediawerkplaats op de eerste verdieping van de Chocoladefabriek. Daar worden programma’s als de Week van Gouda samengesteld en uitgezonden. Nieuwe programma’s staan op de planning. De komst van radio en tv biedt ook een mooie kans voor mediaworkshops.

Mediawerkplaats
Erna Staal zegt blij te zijn met deze nieuwe lokale partner van de Chocoladefabriek. “GoudaFM en GoudaTV verhogen de levendigheid en de dynamiek in het gebouw nog verder. De ruimte onder de trap die we beschikbaar hebben is perfect voor een goed zichtbare radiostudio.” De Mediawerkplaats werd tot nog toe niet druk gebruikt. Daarin komt met de komst van GoudaTv verandering. Behalve dat van hieruit tv-programma’s worden uitgezonden, zullen er ook basisscholen via de Brede School langs gaan komen om meer te leren over media. “Dit past allemaal mooi het geheel van de Chocoladefabriek”’, vindt Erna Staal.