Gouda – Wijziging parkeertarieven en parkeertijden per 1 maart

Twitter Gemeente Gouda

De parkeertarieven voor het parkeren op straat in Gouda wijzigen vanaf 1 maart. Met deze wijzigingen wil de gemeente bewoners en bezoekers van de (binnen)stad meer parkeerruimte bieden, laat de gemeente weten op de website.

Nieuw uurtarief
Voor de binnenstad (sector 1) geldt vanaf 1 maart zowel overdag als in de avond een tarief van 4 euro per uur voor parkeren op straat. In alle andere parkeersectoren en op de parkeerterreinen geldt een tarief van 2 euro per uur. Het uurtarief voor bezoekers van bewoners blijft ongewijzigd, namelijk 1 euro per uur.

Nieuw dagtarief
Het dagtarief voor parkeren op straat blijft in de binnenstad 15 euro. In de overige sectoren gaat het tarief omlaag van 15 euro naar 10 euro. Op het parkeerterrein Vossenburchkade wordt het dagtarief 5 euro, dat was 10 euro. Voor de andere parkeerterreinen blijft het 8 euro per dag. In plaats van 24 uur geldt het dagtarief voortaan voor een kalenderdag.

Advertisements

Nieuwe tarieven Stationsgarage
In het weekend is het mogelijk om voor een aantrekkelijk tarief van 1 euro per uur in de Stationsgarage aan het Burgemeester Jamesplein (dichtbij het station en de binnenstad) te parkeren. Ook komt er een nieuw abonnement waarbij abonnementhouders voor 50 euro per maand onbeperkt in de avonden en in de weekenden kunnen parkeren.

Nieuwe parkeertijden
Het betaald parkeren geldt vanaf 1 maart van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, voor alle parkeersectoren en op de parkeerterreinen. Dat betekent dat voortaan ook in sector 2 (randen rondom de binnenstad) op alle avonden tot 21.00 uur betaald parkeren geldt. De parkeertijden zijn overal gelijkgesteld om parkeeroverlast te voorkomen vanuit gebieden waar andere parkeertijden waren.

Meer informatie over het parkeren in Gouda vindt u op www.parkeerservice.nl.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-02-2020 14:05