Gouda Oost krijgt natuurspeeltuin

Gouda – Gouda Oost krijgt nog dit jaar een nieuwe natuurspeeltuin. Kinderen uit de buurt, maar ook uit heel Gouda kunnen daar op avontuur in de natuur. De komst is mogelijk gemaakt door Stichting Spelen in Gouda Oost. Recent is de financiering van het speelterrein ten noorden van de GSV voetbalvelden rond gekomen. Voor de zomervakantie kan er gespeeld worden.

“De toezegging van 25.000 euro vanuit GoudApot was een heel belangrijk moment. Toen gingen meer fondsen erin geloven en kwamen zij ook over de brug”, aldus Loes Ostendorf, initiatiefneemster en lid van de stichting. Inmiddels is het benodigde bedrag bij elkaar.

Overhandiging cheque
In de hal van het Nelson Mandelacentrum te Gouda overhandigt dinsdagmiddag 30 januari om 16.00 uur de voorzitter van GoudApot de cheque officieel aan de Stichting. Dit in aanwezigheid van enkele betrokken kinderen, bewoners, de wethouder en gemeentefunctionarissen. Wethouder Jan-Willem van Gelder (participatie): “Niet alleen het geld is gerealiseerd, maar ook een prachtig ontwerp, veel draagvlak in de omgeving en er zijn al vrijwilligers gevonden. Een toonbeeld van een geslaagd burgerinitiatief in de wijk”.

Advertisements

Hutten bouwen
Het huidige grasveld wordt ingericht als avontuurlijk speelterrein. Kinderen kunnen er met zand en water spelen, met takken sjouwen, hutten bouwen, klimmen en glijden. Ook kinderen met een rolstoel kunnen een groot deel van het terrein gebruiken. Ouders en ouderen kunnen elkaar ontmoeten op de bankjes en bij de picknicktafels.

Op zaterdagmiddag 17 maart om 15.00 uur organiseert de stichting een grote wijkbijeenkomst in de grote zaal van het NMC om iedereen uitgebreid in te lichten over de speelplek.