Gouda Onderneemt pas tevreden als Holland Outlet Mall helemaal van de baan is

Gouda- De plannen voor de Holland Outlet Mall in Zoetermeer liggen stil. Projectontwikkelaar Provast heeft zich terug getrokken uit het project. Nico Voogt, voorzitter van het ondernemersplatform Gouda Onderneemt!, is blij met de ontwikkeling, maar zegt pas tevreden te zijn als de plannen helemaal worden afgeblazen in plaats van uitgesteld.

Er zijn grote belangen gemoeid bij de plannen voor de HOM, zowel voor de gemeente als voor de projectontwikkelaar. Voogt zou zich daarom kunnen voorstellen dat de plannen toch worden doorgezet, maar dan gefaseerd. Maandagavond 11 september is hij aanwezig tijdens de gemeenteraadsvergadering in Zoetermeer, waar hij als één van de vele insprekers zal aandringen op het afblazen van de HOM, zodat er weer ruimte komt voor de nieuwe plannen in de regio. “Dit project zet alles op slot, er moet snel een uitspraak komen. De gemeente moet er nu mee stoppen, de plannen moeten van tafel.”

Protest
Er is al enige tijd veel opstand tegen de plannen voor een maximaal 31.000 vierkante meter grote HOM. Vanuit Gouda en de regio hebben ondernemers geprotesteerd tegen de komst van de omvangrijke Holland Outlet Mall. Ondernemers vrezen voor de gevolgen voor bestaande winkelcentra en voor de winkels in de binnenstad. Steden hebben al te kampen met leegstand. De initiatiefnemers zeggen juist een grote behoefte te zien. De gemeente Zoetermeer verwacht dat de komst van de HOM voor veel extra banen zal zorgen.

Advertisements