Gouda krijgt een hbo-opleiding in de ict

Gouda – De van oorsprong Franse SUPINFO International University start met ingang van september 2018 een vestiging in Gouda. Dat is woensdagavond bekend gemaakt tijdens een presentatie door de hogeschool voor gemeenteraadsleden en ondernemers. “Dit is een belangrijke beslissing, niet alleen voor de politiek, maar voor iedereen in Gouda”, zei een trotse Jan de Laat die zich sterk heeft gemaakt voor de vestiging van deze opleiding in Gouda.

Waar deze IT-University precies komt, is nog niet bekend, maar er zijn volgens de wethouder genoeg leegstaande panden waar men om te beginnen tijdelijk in kan trekken. Bij aanmelding van 100 studenten kan men al van start gaan. SUPINFO is een particuliere hogeschool met bachelor- en masteropleidingen onder meer op het gebied van ICT. Al zijn opleidingen zijn gericht op de digitale economie. SUPINFO, belooft zijn studenten 100 procent baanzekerheid.

Toepassingsgerichte IT
Al in zijn eerste jaar als wethouder speelde de gedachte aan een dergelijke opleiding bij Jan de Laat. Gouda heeft volgens hem een breed bedrijfsprofiel met volop kansen in de toepassingsgerichte IT. In een straal van 50 kilometer rond Gouda heeft hij bedrijven gevraagd waaraan zij behoefte hebben. Veel zeiden wel groeikansen te zien, maar geen mensen te hebben. De Laat is gaan Googelen op opleidingen in de ICT en kwam zo ook bij SUPINFO terecht. Een mail richting de hogeschool had meteen effect, want SUPINFO, dat behalve in Frankrijk ook vestigingen in onder meer België, Engeland en China, maar ook in Afrika en Azië heeft, had plannen zich te vestigen in Nederland. Gouda ligt in de Randstad en de hartelijke ontvangst door de ondernemers en het college deed de rest, zo bleek woensdagavond tijdens de presentatie.

Advertisements