Gouda – Onder luid applaus is de Gouda Cheese Experience op dinsdag 29 januari
officieel van start gegaan. Met een druk op de rode knop gaven de initiatiefnemers Mia Schaap, Ronald Boom,
Femke van Munster en Rik Dijkgraaf, in de aanwezigheid van wethouder Thierry van Vugt en Kinderwethouder Dies Nieuwenburg, het startsein van de ingrijpende verbouwing van de voormalige bioscoop aan de Agnietenstraat in Gouda. “De Gouda Cheese Experience is een mooi en echt Gouds initiatief. De experience versterkt de verbinding
van Gouda met kaas en biedt inwoners en bezoekers een heuse kaasbeleving. Met dit initiatief en de verdere uitbouw van de samenwerking in de Cheese Valley kunnen we bezoekers langer in onze regio vasthouden.”, aldus wethouder Van Vugt.
Belevenis voor jong en oud
Met de Gouda Cheese Experience is Gouda een attractie rijker. De initiatiefnemers achter de experience zijn Mia Schaap, Ronald Boom, Femke van Munster en Rik Dijkgraaf. Femke van Munster legt uit: “Het is een belevenis voor jong en oud en voert je mee op een interactieve reis door de wereld van Gouda Kaas. Van de geschiedenis tot de productie en de handel, alles komt op een spannende en speelse manier aan bod.” Collega Rik Dijkgraaf vult aan: “Bezoekers gaan aan de slag met ontdekwanden, virtueel melken, kazen keren en het eeuwenoude handjeklap. Alles staat in het teken van koeien, melk en kaas.”
Van Munster: “En natuurlijk gaan de bezoekers niet weg voordat ze de enige echte Gouda Kaas hebben geproefd en een glas melk hebben gedronken!”.
Gezamenlijk project
Van Munster: “We zijn zo blij dat we vandaag officieel van start gaan. Achter de schermen zijn Rik en ik al een hele tijd bezig. Dankzij onze partners Vergeer Holland, Campina, gemeente Gouda en de provincie Zuid-Holland zijn we in staat om dit grote avontuur
aan te gaan.” Partner Diederik Vergeer, Algemeen Directeur bij Vergeer Holland ziet alleen maar kansen: “Wij vinden het fantastisch dat er nu eindelijk een attractie wordt geopend die geïnteresseerden uit binnen- én buitenland op een originele manier kennis laat
maken met alles rondom Gouda Kaas, inclusief het proeven van verschillende leeftijden Gouda Kaas’. Ook Patrick van der Aa, Global Director Category Cheese at FrieslandCampina is enthousiast: “Niet alleen is het een geweldige ervaring voor de bezoekers. Wij vinden
het ook mooi dat onze boeren, die elke dag voor dag en dauw keihard aan het werk zijn, trots door deze attractie kunnen lopen.”
Grootschalige verbouwing
Volgende maand start de verbouwing van het prachtige monumentale pand van de voormalige bioscoop aan de Agnietenstraat. Deze verbouwing wordt met alle zorgvuldigheid aangepakt, gezien het feit dat het een rijksmonument betreft. Dijkgraaf: “Wanneer de aannemer klaar is met de verbouwing starten we met de inrichting van de exhibits en het horecagedeelte. Ons restaurant is na opening ook zonder ticket bereikbaar om een lekkere tosti te eten of te genieten van een kop koffie. Mét stroopwafel natuurlijk.
Het blijft Gouda.”
Geweldige mijlpaal voor initiatiefnemers en partners #CheeseExperience vanmiddag: startschot voor verbouwing. Goed voor Gouda en Cheese Valley! Gefeliciteerd. pic.twitter.com/C3HZu5HDqS
— Thierry van Vugt ?? (@ThierryVanVugt) January 29, 2019
Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl
Download nu deGouda App voor iOS en Android
30-01-2019 08:15