Goud en brons voor mboRijnland tijdens Skills Heroes vakwedstrijden

Zuidplas – mboRijnland is vanavond in de prijzen gevallen bij de finales van de Skills Heroes vakwedstrijden. Demian van Vugt (Den Haag) en Michelle Frantzen (Nieuw-Vennep) namen vanavond glimmend van trots hun gouden en bronzen medailles in ontvangst. Demian won goud bij de opleiding ICT-beheer. Hij mag zich Nederlands Kampioen noemen in zijn vakgebied. Michelle eindigde bij de beste drie van de opleiding Patissier, zij nam de bronzen medaille mee naar huis. Beiden volgen hun opleiding bij mboRijnland locatie Leiden.

De eerste reactie van Demian na de uitreiking: “Ik kan het bijna niet geloven! Ik ben zo blij met de winst. Dat had ik nooit verwacht. Er valt zo’n blok stress van m’n schouders. Deze prijs is een bewijs dat ik blijkbaaar goed ben in mijn vak.” Demian is met zijn zeventien jaar een van de jongste deelnemers in zijn categorie. Michelle was heel blij met haar derde plek: “Nooit verwacht, wel heel erg gehoopt!”

Ervaring rijker
Trots en een enorme ervaring rijker. Gisterenavond eindigde het avontuur van de acht mboRijnland-finalisten van Skills Heroes dat ze samen met hun begeleiders beleefden. De afgelopen twee dagen lieten de deelnemers ieder in  hun eigen vakgebied zien  dat ze tot de beste acht studenten van Nederland behoren. 

Advertisements

Belang van Skills Heroes
mboRijnland vindt het belangrijk om mee te doen aan Skills Heroes en ziet het als een kans voor zowel studenten als docenten om hun horizon te verbreden en hun talenten te ontwikkelen. Sef Presser, docent en begeleider van Demian: “De vakwedstrijden vragen veel extra training, tijd en begeleiding voor zowel de student als de docent. Maar dat is deze gouden plak en mooie ervaring meer dan waard. Ik ben supertrots op Demian en de andere toppers.”

De studenten worden door alle extra oefening en 1-op-1 begeleiding steeds beter in hun vak, leren binnen korte tijd enorm veel bij en kunnen tijdens de wedstrijden laten zien wat ze kunnen. Dat is een boost voor hun zelfvertrouwen. Bovendien komen ze in contact met studenten van andere scholen en wisselen ervaringen uit. Daarnaast beleven ze de wedstrijddagen ook als team samen met de finalisten van de andere opleidingen van mboRijnland, studenten met wie ze anders niet zo in contact komen. Ook dat is een verrijking.

Kennis en ervaring delen
Ook de docenten ontmoeten vakdocenten van andere scholen uit het hele land, met wie ze kennis en ervaringen uitwisselen. Daarbij leren ze enorm veel bij tijdens het begeleiden en trainen van de studenten, wat ze weer in hun onderwijsprogramma verwerken.

Trots op skills
Met alle tekorten aan gekwalificeerde arbeidskrachten in sectoren als Techniek & ICT, het onderwijs, kinderopvang, horeca en de zorg vindt mboRijnland het belangrijk dat het belang van goed opgeleide vakmensen aandacht krijgt. Mbo’ers morgen trots zijn op hun skills en vakkennis en doen niks onder voor hbo’ers en afgestudeerden aan de universiteit. Deze landelijke vakwedstrijden helpen om dit te onderstrepen.

Finalisten mboRijnland:

Lindsey Egberts Beveiliger Leiden/Katwijk
Sandjana Jitan Facilitair Dienstverlener Zoetermeer
Jamie Glasbergen Schoonheidsspecialist Katwijk
Michelle Frantzen Patissier Nieuw-Vennep
Gideon Voorwinden Boulanger Moerkapelle
Kjeld van Veen Evenementenorganisatie/M&C Alphen aan den Rijn
Vreni Teeuw Verzorgende Woerden
Demian van Vugt ICT Beheerder Den Haag

 

Over mboRijnlandmboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 11 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt mboRijnland ook vavo (vwo, havo en vmbo-t voor volwassenen) en maatwerkcursussen voor medewerkers van bedrijven. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. mboRijnland legt met haar onderwijs de basis voor een inclusieve en duurzame samenleving, waarin iedereen meetelt, van waarde is en de kans krijgt om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven, andere onderwijsinstellingen, gemeenten en maatschappelijke instellingen. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.