GHZ gaat door met ruime bezoektijden

Gouda – De afgelopen maanden hield het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) een proef met doorlopend bezoekuur. Bezoekers konden dagelijks tussen 11.00 en 20.00 uur hun naasten op de verpleegafdelingen bezoeken. Na uitgebreide evaluatie van deze proef is besloten de ruime bezoektijden te continueren, maar het doorlopend bezoek te starten om 13.30 uur in plaats van 11.00 uur. Deze aanpassing gaat in op 1 juni.

Astrid van der Bas, projectleider: “De ruime bezoektijden zijn een wens van onze patiënten en bezoekers. Als modern en gastvrij ziekenhuis sprak het idee ons aan en dus zijn we de proef gestart”.

Na drie maanden heeft het ziekenhuis de nieuwe ruime bezoektijden geëvalueerd onder patiënten, bezoekers en medewerkers. “Bijna 70% van de patiënten en zorgprofessionals vindt een ruimer bezoekuur prettig en dus gaan we hiermee door. Wel ervaarde men dat het vooral in de ochtend extra drukte gaf. Het bezoek doorkruiste dan onder andere de artsenronde, (revalidatie)behandelingen en schoonmaak. Ook misten diverse mensen een rustmoment na de lunch. We zullen vanaf 1 juni de aanvangstijd van het bezoek daarom iets aanpassen. Bezoek is dan van harte welkom tussen 13.30 uur en 20.00 uur.”

Advertisements

Bezoekregels
Voor een goed en prettig verloop van deze ruime openingstijden, heeft het ziekenhuis een aantal bezoekregels opgesteld. “Zo vragen we bezoekers met maximaal twee mensen aan het bed te komen en niet te lang te blijven. Dit voorkomt dat het voor de patiënt en eventueel de andere patiënten op de kamer te druk wordt. Daarnaast kan het gebeuren dat als er een medische handeling verricht moet worden, bezoek gevraagd wordt om de kamer te verlaten. In het belang van onze patiënten en medewerkers verzoeken we iedereen hiermee rekening te houden. De zorg voor de patiënt en de behandeling staan immers altijd voorop.”

Meer informatie over het bezoeken van een patiënt in het GHZ is te vinden op www.ghz.nl/bezoek.