Geslaagd turnweekend voor turnsters TOOS

Waddinxveen – Zes turnsters van Dans- en Turnvereniging TOOS uit Waddinxveen hebben op 25 en 26 november deelgenomen aan de districtswedstrijden voor de tweede en derde divisie in Bergschenhoek. Maar liefst drie turnsters vielen in de prijzen: Esmée de Jong, Nadia Koedoot en Sabrina Saddoug mochten alledrie een bronzen medaille omhangen.

De wedstrijden in Bergschenhoek maken deel uit van de selectieprocedure voor de kwartfinales van het NK turnen dames. De wedstrijden werden georganiseerd door het district Zuid-Holland van de KNGU.
Esmée de Jong turnde op zaterdag in de derde divisie een hele goede wedstrijd. Op het onderdeel vloer behaalde ze haar hoogste score, een 11.800. Deze score leverde haar, samen met prima scores op de andere onderdelen, de derde plaats op. De totaalscores lagen in deze groep wel heel dicht bij elkaar; Iris Mulders behaalde, met een totaalscore van slechts 0,450 lager, de zesde plaats. Op balk was de Waddinxveense turnster echter onverslaanbaar, op dat onderdeel haalde ze de hoogste score van alle deelnemers in haar groep.

Nadia Koedoot en Sabrina Saddoug waren een dag later aan de beurt, eveneens in de derde divisie. Nadia Koedoot behaalde de op één na hoogste score op balk in haar categorie. Sabrina Saddoug blonk met name uit op sprong, met een score van 11.850. De twee turnsters zagen hun inspanningen beloond met een 3e en een 4e plaats, allebei goed voor een bronzen medaille.

Advertisements

Franka Kloosterman en Dominique van Kesteren turnden een divisie hoger, in de tweede divisie. Franka Kloosterman kon tijdens haar wedstrijd helaas niet op volle kracht turnen, maar liet mooie oefeningen zien op vloer en balk. Dominique van Kesteren turnde een bijzonder stabiele wedstrijd. Vooral haar balk- en vloeroefening verliepen vrijwel foutloos. Zij behaalde, als gevolg van een wat lagere uitgangswaarde voor haar elementen, de 7e plaats. Daphne Spruytenburg hoefde deze wedstrijd niet mee te turnen; zij had dispensatie.

De volgende plaatsingswedstrijden vinden in het weekend van 20 en 21 januari 2018 plaats in Sliedrecht.