Genomineerden van Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2022 bekend

De drie genomineerden voor de zevende editie van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2022 zijn bekend. Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas ontving de afgelopen tijd maar liefst 56 namen die kans moesten maken op deze prijs, hieruit zijn dus drie kanshebbers gekozen.

De drie genomineerde kandidaten zijn:
– Bovenmolen als onderdeel van Molenviergang Rottemeren (Zevenhuizen)
– Mediterraans Moordrecht (Moordrecht)
– Fabia Dance Center (Nieuwerkerk aan den IJssel)

Net als ieder jaar is de jury van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. Dit jaar bestaat deze selectie uit Dick van der Poort (juryvoorzitter), Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid, Peter Schilthuizen en Piet Smal.

Met deze prijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in de schijnwerpers die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en die Zuidplas ook cultureel op de kaart zet. Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de cultuurprijs vormgegeven object, dit jaar door kunstenaar Ton Haksteeg. Daarnaast krijgt diegene een geldbedrag voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Het stimuleert en inspireert bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied.

Op donderdag 17 november om 20.00 uur reikt wethouder Frans Klovert de Cultuurprijs uit in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Meer informatie over deze prijs vind je op de website van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas.