Gemeenten en mboRijnland werken samen voor sterker mbo

Gouda – Zes gemeenten gaan samenwerken met mboRijnland, voor een sterkere regionale economie en innovatiever beroepsonderwijs. Vrijdag 26 januari kwamen de wethouders van de steden en bestuurders van mboRijnland, bij elkaar op de Goudse locatie van de school.

Het samenwerkingsverband richt zich op de aansluiting van het onderwijsaanbod op de regionale arbeidsmarkt, de verbinding met het jeugdbeleid en nieuwe innovatieve samenwerkingsvormen. “Deze regionale samenwerking is uniek. Samen zetten we ons in voor ondernemende vakmensen voor in een sterke samenleving”, aldus Otto Jelsma, bestuursvoorzitter van mboRijnland. En ook wethouder Jan-Willem van Gelder staat volledig achter de samenwerking: “Het beroepsonderwijs is onmisbaar voor onze maatschappij. Waar zouden we zijn zonder timmermannen, tandartsassistenten en transportplanners?”

Gemeenten

Advertisements

Naast de Goudse Jan-Willem van Gelder, waren ook de andere wethouders van de gemeenten aanwezig: Paul Dirkse (Leiden), Ed de Leest (Alphen a/d Rijn), Hans Haring (Woerden) en Floor Kist (Leidschendam-Voorburg). Isabelle Vugs (wethouder Zoetermeer) was via een videoboodschap ook nog een beetje van de partij.