Gemeente Zuidplas bestaat binnenkort 10 jaar

Op 1 januari 2020 bestaat de gemeente Zuidplas 10 jaar. Om dat te vieren heeft de gemeente aan inwoners, maatschappelijke organisaties en verenigingen gevraagd om leuke initiatieven in te dienen. In totaal ontving de gemeente 25 initiatieven. Daarvan krijgen 19 een bijdrage vanuit het hiervoor toegekende budget.

Burgemeester Han Weber: “Ik ben blij verrast dat er veel leuke ideeën en initiatieven zijn ingediend op het gebied van sport, cultuur en welzijn. 10 jaar Zuidplas wordt als een mijlpaal gezien en dat gaan we met elkaar vieren. Volgend jaar zullen op verschillende momenten toernooien en festiviteiten plaats vinden, georganiseerd door vrijwilligers en verenigingen. Iedereen, van jong tot oud is uitgenodigd daaraan mee te doen. Ik kijk al uit naar volgend jaar!”

Kaders
Via een inschrijfformulier konden de initiatieven ingediend worden bij de gemeente. Een projectteam onder leiding van wethouder Jan Verbeek heeft de initiatieven beoordeeld aan de hand van de volgende kaders:
VERBINDEND: De activiteiten dragen bij aan verbinding tussen de verschillende dorpen.
INCLUSIEF: De activiteiten staan open voor iedere inwoner van Zuidplas, jong, oud en/of met een beperking.
KLEINSCHALIG: De activiteiten zijn kleinschalig, zodat deze passen bij het dorpse karakter van Zuidplas.
UIT DE SAMENLEVING: De activiteiten worden voor en door de maatschappelijke organisaties en vrijwilligers georganiseerd.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

21-11-2019 12:28